Украйна предприе мащабна атака с дронове срещу няколко руски региона

...
Украйна предприе мащабна атака с дронове срещу няколко руски региона
Коментари Харесай

Украински дронове атакуват Русия за втора поредна нощ

Украйна предприе огромна офанзива с дронове против няколко съветски района за втора поредна нощ. Това оповестиха публични лица в сряда, като повече от 30 дрона бяха унищожени във въздуха над Воронежска област.

" Опасността от офанзива на дронове към момента остава ", сподели Александър Гусев, губернатор на област Воронеж, която граничи с Украйна, в приложението за известия Telegram.

През нощта повече от 30 дрона са били открити и унищожени от системите за противовъздушна защита в района. Гусе посочи, че има " незначителни " вреди по инфраструктурата и жилищните здания от падащи парчета.

Дрон също беше свален при приближаването му към петролна рафинерия в Ленинградска област , заяви Александър Дрозденко, губернатор на Ленинградска област, в Telegram. Нямаше влияние върху работата на рафинерията.
 Дрон удари постройката на кметството в Белгород
Дрон удари постройката на кметството в Белгород

Две дами са отведени в болница, а на други двама души е оказана помощ на място

В Белгородска област падащи парчета от свалени дронове са развалили газопровод и са прекъснали зареждането на някои села. Никой не е потърпевш, увери в Telegram Вячеслав Гладков - губернатор на Белгородска област, която граничи с Украйна.

Четири изстреляни от Украйна безпилотни самолета бяха унищожени над региона и някои къщи бяха развалени в град Губкин, добави Гладков. Той също по този начин сподели, че град Шебекино е бил обстрелван от украинските сили, като е ранен един човек и е развален електропровод в града и околните села.

Роман Старовойт, губернатор на Курска област, сподели, че системите за противовъздушна защита са унищожили минимум четири изстреляни от Украйна дрона. Той не даде повече детайлности за възможни вреди.

Губернаторът на област Воронеж в южната част на Русия заяви, че системите за противовъздушна защита са били задействани няколко пъти в района за отбиване на офанзива с дрон с изключение на Украйна, само че не е имало " последици за цивилни обекти ".

Във вторник Украйна удари цели в Русия с десетки дронове и ракети в офанзива, която нанесе и се опита да пробие сухопътните граници на най-голямата нуклеарна мощ в света с въоръжени пълномощници.
 Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области
Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области

Руските управляващи потвърдиха за " опити " за нахлуване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР