Украйна постепенно възстановява енергийната си система след тежките руски атаки

...
Украйна постепенно възстановява енергийната си система след тежките руски атаки
Коментари Харесай

Постепенно се възстановява енергоснабдяването в Украйна

Украйна последователно възвръща енергийната си система след тежките съветски офанзиви през последните седмици. Около половината от мрежата беше отвън строя, а ремонтите лишават повече от плануваното време, обявиха от Укренерго.

В Украйна към този момент има сняг, а температурите са минусови. Опасенията на управляващите са, че има хора, които е допустимо да изгубят живота си поради хипотермия.

Според външния министър на страната - Дмитро Кулеба, офанзивите против гражданската инфраструктура са " възмездие " за неуспеха на съветските военни на фронта.

По думите на Кулеба няма условия за осъществяване на мирни договаряния сред Киев и Москва. Акцент в среднощното послание на президента Зеленски беше неналичието на ток и вода. Постепенно, лека-полека, възвръщаме всичко, съобщи украинският президент.

" Ремонтните действия продължиха през целия ден - последователно възвръщаме електричеството, отоплението, водоснабдяването и връзките. Все още имаме проблеми с водоподаването в 15 области. Най-тежко е ситуацията в регионите на Киев, Кривгород, Днепропетровск, Лвов, Полтава и Харков. Тежко остава ситуацията и с енергоснабдяването съвсем на всички места. Но последователно, лека-полека, мрежата се възвръща и от ден на ден консуматори имат ток ", сподели още Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР