Украйна планира да използва софтуер на американската компания за анализ

...
Украйна планира да използва софтуер на американската компания за анализ
Коментари Харесай

Украйна ще използва американски софтуер, за да открива военни престъпления на Русия

Украйна възнамерява да употребява програмен продукт на американската компания за разбор на данни " Палантир технолоджис ", с цел да наблюдава военните закононарушения, осъществени от Русия, съобщи Ройтерс.
" Палантир " доставя Украйна със системи, които могат да оказват помощ при откриването на противников танкове и да оказват помощ на бежанците, а в този момент работи с украинската прокуратура, с цел да могат следователи от цяла Европа да събират и обработват данни, сподели компанията.

Софтуерът ще комбинира разследващи данни и сателитни изображения, с цел да сътвори карта на доказателствата, да вземем за пример за определяне на близостта на съветско съоръжение до местата на закононарушения или за събиране на фотоси, които украинците са качвали в обществените медии, съобщи " Палантир ".

" Анализирането на подобен размер от доказателства би било невероятно без съвременни софтуерни решения ", сподели основният прокурор на Украйна Андрей Костин.

Данните, които софтуерът на " Палантир " ще обработва, са свързани с изказвания за убийства, изнасилвания, изтезания и заличаване, които са част от повече от 78 000 закононарушения, за които се оповестява в Украйна, откогато Русия нахлу в страната преди повече от година.

(Името на компанията е заимствано от това на митологичен предмет - всевиждащ камък с кълбовидна форма, от творбата " Властелинът на пръстените ", бел. ред.). Москва отхвърля да е нападала цивилни или да е правила военни закононарушения.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР