Украйна осъжда решението на Руската федерация за признаване на независимостта“

...
Украйна осъжда решението на Руската федерация за признаване на независимостта“
Коментари Харесай

Киев: Да се изпрати еднозначен сигнал до Русия за недопускане на по-нататъшна ескалация

Украйна осъжда решението на Руската федерация за признание на „ независимостта “ на основаните от нея квази формирания на краткотрайно окупираните територии на Украйна – така наречен Луганска национална република и Донецка национална република, и приканва интернационалната общественост да предприеме мъчителни наказания против Русия. Това се споделя в публикувано през днешния ден изказване на украинското министерство на външните работи.

С тази свои дейности съветската страна жестоко наруши устоите на интернационалното право, устава на Организация на обединените нации, суверенитет и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници.

" Решението на Руската федерация да признае по този начин наречените Луганска национална република и Донецка национална република няма да има никакви правни последствия. Това решение внезапно изостря обстановката и може да значи едностранно отдръпване на Руската федерация от споразуменията от Минск ", се споделя в изказването.

В същото време се отбелязва, че украинската страна схваща желанията на Русия и устрема ѝ да предизвика Украйна.

" Отчитаме всички опасности, не се поддаваме на провокации и оставаме ангажирани с политическо и дипломатическо споразумяване на руско-украинския въоръжен спор ", се споделя в изказването.

В известието се споделя още, че по напътствие на украинския президент Владимир Зеленски украинската дипломация ползва целия дипломатически боеприпас, с цел да предотврати разрастването на въоръжения спор, а украинският външен министър Дмитрий Кулеба е в непрекъснат контакт с сътрудниците си, с цел да координира дипломатическите старания и да предприеме ограничения за осъществяване на интернационалните срещи, срещи на високо ниво, привличане на военна помощ и налагане на строги наказания против Русия.

" По-нататъшните решения и стъпки на Руската федерация зависят значително от реакцията на света на днешните събития. Затова настояваме за мъчителни наказания против Русия, с цел да изпратим ясно обръщение, че по-нататъшна ескалация е неприемлива. Сега е моментът да действаме, с цел да сложим завършек на съветската експанзия и да възстановим мира и стабилността в Европа ", се споделя в изказването на украинското външно министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР