Украйна очаква ясен сигнал за членството си в НАТО -

...
Украйна очаква ясен сигнал за членството си в НАТО -
Коментари Харесай

Полша лобира пред Макрон и Шолц за Украйна в НАТО

Украйна чака явен сигнал за участието си в НАТО - това сподели полският президент Анджей Дуда, след среща с френския си сътрудник Еманюел Макрон и с канцлера на Германия Олаф Шолц.

Дуда добави, че се надява идната среща на върха на НАТО, която ще се състои идващия месец във Вилнюс, да донесе на Украйна " светлина в края на тунела ". Тримата водачи се сплотиха към тезата, че Украйна ще получава помощ толкоз колкото е належащо.

Тристранните срещи сред Германия, Франция и Полша, известни като Ваймарския триъгълник, датират от 1991 година. Първоначално задачата им е била доближаване на Полша и други източноевропейски страни към Европейски Съюз и НАТО. Сега задачата е да се покаже единение сред Източна и Западна Европа, разясняват специалисти. Варшава се нагърби с съществена логистична и дипломатическа поддръжка за Киев и постоянно подлага на критика Париж и Берлин, че са мудни.

" В ход е контраатака. Надяваме се на оптимален триумф, с цел да може стадият на договаряния да стартира при допустимо най-хубави условия. Но нашата поддръжка за Украйна ще продължи толкоз, колкото е належащо ", съобщи Еманюел Макрон, президент на Франция.

" Нахлуването в Украйна остава основна интернационална тематика. Позицията ни е ясна - Германия, Франция и Полша са твърдо зад Украйна. Подкрепяме страната, която се пази, политически, филантропично, финансово, както и с оръжия против съветската експанзия ", съобщи Олаф Шолц, канцлер на Германия.

" Украйна чака явен сигнал за ясна вероятност за участието си в НАТО. Безусловно, това чакат украинското държавно управление, украинските бойци и украинското общество. Това недвусмислено е най-важната задача ", съобщи Анджей Дуда, президент на Полша.
ТЕМА преди 24 минути 283 преди 27 минути 214 преди 16 часа 1337
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР