Украйна очаква да започне предприсъединителни преговори с Европейския съюз до

...
Украйна очаква да започне предприсъединителни преговори с Европейския съюз до
Коментари Харесай

Украйна иска предприсъединителните преговори с ЕС да започнат до края на годината

Украйна чака да стартира предприсъединителни договаряния с Европейския съюз до края на 2023 година Това съобщи външният министър на страната Дмитрий Кулеба по време на онлайн тирада в Съвета на външните министри на Европейски Съюз, предава РБК-Украйна .

Украйна разчита на осезаеми на практика резултати от срещата на върха Украйна-ЕС, както и на позитивна оценка за осъществяването на рекомендациите на Европейската комисия, което ще даде опция за започване на предприсъединителни договаряния още през 2023 година

" Имаме огромни упования от срещата на върха Украйна-ЕС на 3 февруари и взаимното съвещание на държавното управление на Украйна и Колегията на Европейски Съюз в навечерието на срещата. Очакваме с неспокойствие осезаеми на практика резултати от двете събития “, съобщи той.

Кулеба означи, че Украйна завърши осъществяването на рекомендациите на Европейската комисия и разчита на позитивен отчет от нея тази пролет.

Министърът добави, че Украйна също чака позитивна оценка на напъните си за осъществяване на рекомендациите, които да бъдат включени в заключителната декларация на срещата на върха Украйна-ЕС на 3 февруари.

" Убедени сме, че предприсъединителните договаряния би трябвало да стартират допустимо най-скоро, откакто Украйна извърши рекомендациите и позитивната оценка на Европейската комисия. Украйна поставя всички старания и съм уверен, че би трябвало да стартираме предприсъединителните договаряния преди края на 2023 година Никакви игри или тесни политически ползи не би трябвало да попречат “, означи Кулеба.

Припомняме, министър председателят Денис Шмигал означи, че Украйна се надява да измине пътя към присъединение към Европейски Съюз след две години.

Освен това посланикът на Европейски Съюз в Украйна Мати Маасикас съобщи, че по време на срещата на върха Украйна-ЕС се възнамерява да се разиска началото на договарянията за участие на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР