Украйна обяви във вторник, че е потопила още един руски

...
Украйна обяви във вторник, че е потопила още един руски
Коментари Харесай

Украйна потвърди, че е потопила един от най-модерните руски кораби в Черно море

Украйна разгласи във вторник, че е потопила още един съветски боен транспортен съд в Черно море благодарение на морски дронове. 

Украинското военно разузнаване (ГУР) заяви, че звено за специфични интервенции е унищожило през нощта огромния патрулен транспортен съд " Сергей Котов ", употребявайки безпилотни апарати с дистанционно управление Magura V5, проектирани и издигнати в Украйна. 

Съобщава се, че съветският транспортен съд може да носи крилати ракети и има екипаж от към 60 души. 

Плавателният съд, спуснат на вода през 2021 година, е бил ударен в ранните часове на деня в Черно море край крайбрежията на Кримския полуостров.

Според ГУР, " Сергей Котов " е получил повреди по кърмата и по двата борда. Заради офанзивата Кримският мост остана затворен за часове. Кремъл към момента не е коментирал нападението.

Потъването беше импровизирано доказано в Москва. Проруският боен блог „ Беларуски силовик “ заяви, че корабът е погубен. Влиятелният блог „ Рибар “, който е непосредствен до съветското министерство на защитата, излезе с сходен коментар. 

В интернет се появи видеоклип, за който се твърди, че демонстрира удара по кораба през нощта. Във видеото се вижда транспортен съд в залива на Феодосия, югоизточната част на Крим, да стреля по цели във водата, след което самият той бива разтресен от мощна детонация. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР