Украйна обвини Унгария, че има планове, целящи завземане на територията

...
Украйна обвини Унгария, че има планове, целящи завземане на територията
Коментари Харесай

Украйна обвини Унгария в планове за завземане на част от територията й

Украйна упрекна Унгария, че има проекти, целящи завладяване на територията ѝ. Посолството на Унгария в отговор изрази отвращение поради изказванията на ръководителя на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна – Олеций Данилов.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна – Алексей Данилов съобщи, че Унгария възнамерява да завладее част от териториите на страната, написа РИА „ Новости “.

Данилов, в ефира на украински ефирен канал, съобщи, че Унгария възнамерява да завладее част от територията на Украйна след началото на специфична интервенция за отбрана на Донбас. Данилов изрази неразбиране за какво други страни имат вяра, че „ могат да лишават част от територията на друга страна “.

Унгарското посолство в Украйна, на страниците си в обществените мрежи, изрази отвращение по отношение на изказванията на Данилов, които изказване бяха наречени от Унгарското посолство „ лъжливи и подбуждащи ненавист сред народите “.

„ Категорично отхвърляме и осъждаме подправените клюки, които бяха изказани против Унгария, както и желанията, които стоят зад тях “, изрично се изрекоха маджарски дипломати.

Дипломатите също по този начин желаеха пояснения от „ способените водачи на Украйна “ и приканиха Данилов да признае, че думите му не са истина.

Унгарското национално малцинство живее на територията на Транскарпатския район на Украйна. Към 2018 година броят на унгарците в района е към 130 хиляди души. Представители на Будапеща неведнъж упрекват формалния Киев в угнетяване на етнически унгарци.

На територията на Транскарпатския район на Украйна живее и унгарско национално малцинство, като към 2018 година броят на унгарците в района е към 130 хиляди души. През годините представители на Будапеща неведнъж упрекват Киев в угнетяване на етническите унгарци.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР