Украйна обвини Русия в понеделник, че е ограбила празни домове

...
Украйна обвини Русия в понеделник, че е ограбила празни домове
Коментари Харесай

Украйна: Любимото занимание на руските войски в Херсон - да грабят домовете на евакуирани цивилни

Украйна упрекна Русия в понеделник, че е ограбила празни домове в южния град Херсон и ги е окупирала с бойци в цивилни облекла , с цел да се приготви за улични боеве в това, което и двете страни предвиждат, че ще бъде една от най-важните борби във войната, написа " Ройтерс ".

През последните дни Русия подреди на цивилни да изоставен Херсон в очакване на украинско нахлуване, с цел да си възвърне града, единствената районна столица, която Москва завладя след нахлуването си през февруари.

Херсон, с население от близо 300 000 души преди войната, е оставен леден и тъмен, откакто електричеството и водата бяха прекратени в региона през последните 48 часа, споделиха и двете страни.



Назначени от Русия чиновници упрекнаха Украйна в " бойкот " и споделиха, че работят за възобновяване на електричеството. Украински чиновници споделиха, че руснаците са демонтирали 1,5 км електропроводи и електричеството евентуално няма да се върне, до момента в който украинските сили не завладеят региона.

Киев дефинира евакуацията на региона като насилствена депортация, военно закононарушение. Москва споделя, че изпраща жителите в сигурност.

Херсон се намира в единствения джоб на следена от Русия територия на западния бряг на река Днепър, която разполовява Украйна. Отвоюването му бе главният фокус на украинската контраатака на юг, която се форсира от началото на октомври.

Ситуацията в Херсон не може да бъде без значение доказана. Украинските сили на близката фронтова линия споделиха за " Ройтерс " през последните дни, че чакат яростна борба против съветските войски.

" Докато жителите на Херсон са наложително депортирани от домовете, говорейки за " евакуация ", съветските военни и чиновници на ФСБ вършат това, което най-вече обичат - ограбват къщите им ", написа в Туитър съветникът на украинския президент Михайло Подоляк в понеделник.

Украинската войска съобщи в настояща информация за една нощ, че съветските сили, " преоблечени в цивилни облекла, заемат пространствата на цивилни и укрепват позициите си за водене на улични борби ".

" Ройтерс " потърси коментар от съветските управляващи по отношение на украинските обвинявания. Москва отхвърля да е малтретирала цивилни.

На дипломатическия фронт както Белият дом, по този начин и Кремъл отхвърлиха да разясняват информацията в Wall Street Journal, че съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан е провел диалози със сътрудници на президента Владимир Путин, целящи да понижат риска от ескалация на войната.



Войната нанесе огромни вреди на международната стопанска система и породи страхове от нуклеарен спор. Washington Post показва, че отводът на Киев от договаряния с Путин е породил безпокойствие измежду подкрепящите го държавни управления, изправени пред електорати, които се тормозят от разпалване на скъпоструваща война за години напред.

Русия изпрати хиляди бойци да укрепи региона на Херсон, само че през последните дни загатна, че може да се отдръпна. Заместник-ръководителят на конфигурираната от Русия администрация Кирил Стремоусов съобщи предходната седмица, че Русия евентуално ще се изтегли през реката, макар че имаше безмълвие от страна на висшето му управление в Москва.

Русия загуби цялата територия, която завладя в Северна Украйна през седмиците след нахлуването, а през последните месеци се сблъска с огромни неуспехи на изток и юг.

Путин отговори на загубите, като активизира стотици хиляди резервисти и разгласи анексирането на окупираните земи. Той сподели, че в понеделник 50 000 нови резервисти към този момент се бият в бойни елементи.

Но защото от ден на ден и повече войски се изпращат на фронта и жертвите нарастват с малко нови признаци на облаги, в Русия нараства безпокойството по отношение на воденето на войната.

Министерството на защитата на Русия предприе рядката стъпка в понеделник да отхвърли, че елитна част е претърпяла пагубни загуби при безсмислено нахлуване, откакто съветски военни блогъри разгласиха отворено писмо от оживели членове на 155-та морска бригада на Тихоокеанския флот.

В писмото, адресирано до Олег Кожемяко, губернатор на районната база на тихоокеанското крайбрежие на частта, морските пехотинци декларират, че единствено за четири дни тяхната част е изгубила 300 души убити, ранени или изчезнали, както и половината от оборудването си.

Те упрекнаха генералите, търсещи медали и бонуси, че " назовават ​​хората пушечно месо ".

Във видео известие Кожемяко призна писмото, само че сподели, че то преувеличава загубите: " Свързахме се с командирите. Да, има загуби, има тежки боеве, само че те са надалеч от написаното в този зов ", сподели губернаторът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР