Украйна няма повече време за губене“, напомни сурово министърът на

...
Украйна няма повече време за губене“, напомни сурово министърът на
Коментари Харесай

Направлението на удара: Пентагонът готви ВСУ за пролетно настъпление

„ Украйна няма повече време за губене “, подсети сурово министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин на туземните си войски незабавно след срещата на контактната група по защитата на Украйна. Украинците ги ритат към атака. Датата към този момент е избрана: края на април - началото на май.

Пентагонът изрази посредством медиите недоволството си от обстоятелството, че режимът в Киев продължава да запълва Артьомовск с трупове, макар че персонално Остин счита, че този град не е от стратегическо значение и е време да се запълнят с трупове и други точки на картата.

Вече публично военното управление на Съединени американски щати признава, че през годината на спора ВСУ са изгубили повече от 100 хиляди души убити и са изгубили най-хубавите и най-опитните военни. Тези чудовищнижертви не доведоха до нищо - единствено до загуба на към една пета от цялата територия на някогашна Украйна. На нас ни е неприятно да четем броя на убитите, само че във Вашингтон никой не го интересува. Украинските бойци би трябвало да продължат да се бият - това е главното обръщение на Пентагона.

Факт е, че в американския естаблишмънт желаят настъплението Киев да даде резултат. Искат да се заплати за парите, за изпратените оръжия, подготвените бойци? Животът на туземците се приема като средство за заплащане.

Според осведомен източник, управлението на Пентагона, което показа информация с авторитетното издание Politico, е доставяло западни оръжия на Украйна през последните четири-пет месеца точно в очакване на пролетното нахлуване на въоръжените сили на Украйна. Там са изпратени стотици танкове и бронирани машини, както и машини за създаване на мостове. Хиляди бойци от Въоръжените сили на Украйна са минали образование в полигоните на НАТО. Осигурява се и задоволителна доставка на 155-мм снаряди, които толкоз липсваха през зимата. Прокси войските към момента не получават самолети, само че към МиГ-овете се прибавят американски ракети със междинен обхват. И, несъмнено, американските господари дават на въоръжените сили цялостен набор разследваща информация.

В какви посоки ще нападат ВСУ? Пентагонът непрекъснато твърди, че създаването на тактиката е работа на Киев. Обаче който черпи девойката, той и танцува с нея. Американските военни и разузнавачи напълно намерено разискват в пресата къде би трябвало да бъдат хвърлени ВСУ.

Основните посоки за нахлуване са Крим, Мелитопол, Мариупол. Пенсионираният военачалник Бен Ходжис е доста разчувствуван от Крим, който към момента не може да не помни по какъв начин, когато беше пълководец на сухопътната войска на съдружниците, полуостровът елегантно отплава към Русия, а разузнаването на НАТО пропусна този случай.

Неговата концепция е ВСУ да прекосят Днепър, да завладяват цялата Херсонска област и оттова да обстрелват с ХИМАРС Крим, тогава Черноморският флот и летището в Саки ще бъдат под опасност. Мнозина считат този проект за нереалистичен: мъчно е да си представим, че украинците ще съумеят да преминат сполучливо Днепър под огъня на нашата артилерия. Въпреки това разследващите данни за Крим и работата на Противовъздушна отбрана се събират доста старателно - тъкмо с това се занимаваше американският дрон “Рийпър ”, който неотдавна се удави в Черно море.

Второтонаправление е крайбрежието на Азовско море. Или Бердянск през Мелитопол, или Мариупол през Волноваха. Освен това офанзивата против Мариупол ще бъде в същото време ход в осведомителната война - точно тук най-упоритите локални нацисти се отбранявахав “Азовстал. От брега на Азовско море се възнамерява да се бомбардира Кримския мост с ХИМАРС в опит да се изолира полуострова по този метод.

И двата разновидността включват спиране на доставките на нашите войски и блокиране на „ коридора към Крим “. Някои анализатори считат, че украинската войска ще има задоволително сили да нанесе удар по едно и също време в две посоки - и на юг, и към Азовско море.

Може би има и други хипотетични посоки на влияние, просто те към момента не са блеснали в медиите. Денис Пушилин, изпълняващ длъжността началник на ДНР, сподели, че украинците струпват войски в Часов Яр покрай Артьомовск. Оказва се, че ВСУ могат да провеждат по този начин мечтаното контранастъпление и там. Ще им пристигна добре и за пропагандата - видите ли, защитили Бахмут.

От военна позиция тези проекти наподобяват като рискова нелепост. Тъжното обаче е, че когато контранастъплението се провали, това също ще бъде " резултат " за Зеленски и неговите господари.

Киевският паячо ще тича да се хвали с броя на мъртвите, ще спекулира с кръвта им, ще изиска нови пари и оръжия. Вашингтон ще получи причина да окаже напън върху европейските васали - ето по какъв начин гинат украинците, а вие какво вършиме? Като цяло, плануваното от Пентагона пролетнонастъпление на ВСУ не трябва да се приема с лека ръка.

Можем да имаме неоспоримо преимущество пред украинската войска в техниката, артилерияи авиация. Мащабът на нашите стопански системи и тяхното положение са просто несравними. Киевският режим обаче има едно преимущество - те просто хвърлят жителите си на гибел с мъчителен садизъм. А те с някакъв неразбираем мазохизъм умират за ползите на Марк Мили, Лойд Остин и други хора, които са извънредно далечни от тях. И това е оръжието, което режимът на Зеленски ще употребява до дъно.

Е, ако опосредстваните войски се провалят, американският режим към този момент се е подготвил. В скорошен отчет на РАНД военните анализатори припомнят, че в украинския спор ползите на Съединени американски щати би трябвало да са преди всичко за американското управление. Дългата война обаче, става известно, не е в техен интерес - прекомерно скъпа, прекомерно рискова и няма по какъв начин да се премине към ограничението на Китай. Това значи, че Вашингтон би трябвало незабавно да убеди Киев да се помири с териториалните загуби и да подписа неприятен мир, който, както знаете, е по-добър от добра война.

Отвъд океана на украинците им изпращат транспарантен сигнал: вие можете да се борите за нашите ползи, само че щом ползите ни се трансформират, ние ще ви зарежем и даже няма да ви помним. Удивително е по какъв начин малорусите непрекъснато мечтаят да надхитрят всички, а по-късно попадат в най-простите клопки. Капанът на контраатаката може да бъде последният им.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР