Украйна не се роди, а се прероди с руската инвазия

...
Украйна не се роди, а се прероди с руската инвазия
Коментари Харесай

Зеленски: На 24 февруари Украйна не се роди, а се прероди

Украйна не се роди, а се прероди с съветската инвазия на 24 февруари и освен промени държанието си, а и цяла Европа, наложила невиждани наказания против Русия и няма да се съобщи след шест месеца война.

Това сподели президентът Володимир Зеленски в послание към украинците - нетрадиционно, тъй като бе излъчено тази заран и отдадено не на резултатите на бойното поле, а на независимостта на страната. Украйна отбелязва празника си.

Не може да се спори, че сегашното е цялостно с провокации, само че бъдещето на самостоятелна Украйна е свободно и тя ще го отстоява - половин година откакто украинците чуха, че нямат късмет, сподели Зеленски.

Той уточни като " доста по-разбираем и непосредствен " английския министър председател Борис Джонсън, " който приказва на британски ", в сравнение с " убийците, насилниците и мародерите, които го вършат на съветски " и които имаха вяра, че Киев ще падне за няколко дни и ще са на церемониал в столицата - без значение че украинците схващат езика им.

В речта той акцентира на новооткрито самоуважение и обединяване, въодушевило " целия свят ": " Още нямахме HIMARS (американски реактивни системи за залпов огън, изпратени едвам в последните месеци - бел. ред.), само че имахме хора, подготвени да спрат танкове с голи ръце. " Деня на нашествието дефинира като в действителност " общоукраински референдум ".

" Украйна разсъни Европа "

Украинските и западните медии означиха, че макар предизвестията на службите в страната и тези на Съединени американски щати в Киев всеки търси метод да означи празника, като носи нещо с цветовете на знамето или да вземем за пример седи върху унищожените съветски танкове, изложени на основната улица.

Западните водачи поздравиха страната и ѝ насочиха пожелания да отстои независимостта си, дружно с уговорката да се окаже всякаква допустима помощ от страна на Европа (по-късно през днешния ден това ще създадат и Съединените щати). Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен увери, че поддръжката ще продължи " и през днешния ден, и дълготрайно ".

Зеленски в същото време посочи, че изказванието " Европа към този момент не е състезател " не дава отговор на действителността, защото " Украйна събудси целия континент ": Европейски Съюз вкара тежки наказания против Русия и " призна, че Украйна е предстоящ член на Евросъюза ".

За тези шест месеца променихме историята, променихме света и се променихме ние самите. Сега знаем тъкмо кой фактически ни е брат и другар, а кой - даже не инцидентен прочут.
Володимир Зеленски,
президент на Украйна

Държавният глава повтори, че украинският байрак би трябвало да се вее и в Донбас, и в Крим, и във " всички 25 района, без никакви отстъпки или взаимни отстъпки " - удостоверение на изразената при започване на месеца позиция, че Украйна държи да си върне анексирания от Русия полуостров, преди спорът да е завършил.



Думите на Зеленки за " раждането " и " прераждането " са ориентирани към тезите, изразявани от съветските управляващи и техни доближени, че украинската нация е изкуствена, а основаването на страната Украйна в актуалните граници е неточност. Такива думи, съгласно немския канцлер Олаф Шолц, е изразил пред него и съветският президент Владимир Путин преди началото на войната. Известни са и споделяните от него тези, че руснаците и украинците са един народ.

Накрая станахме фактически единни. Нова нация, която се повяи на света на 24 февруари, в 4 сутринта. Не се роди, а се прероди. Нация, която не плака, не викам, не се изплаши. Не избяга. Не се съобщи. И не не помни.
Володимир Зеленски,
президент на Украйна

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР