„Украйна не отхвърля възможност да се проведат мирни преговори, за

...
„Украйна не отхвърля възможност да се проведат мирни преговори, за
Коментари Харесай

Москаленко: Украйна в тази война, в този жесток и варварски конфликт е като щит за Европа

„ Украйна не отхвърля опция да се проведат мирни договаряния, с цел да се приключи войната. Това изисква наложителни условия, които са посочени в мирния проект на президента Зеленски. Преговори не могат да бъдат стартирани преди цялата територия на Украйна не бъде освободена “.

Това съобщи посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко в ефира на БТВ.

„ Хората в Украйна изпитват жестоки компликации, свързани с непрекъснатото бомбардиране. В Южна и Източна Украйна има кървави и жестоки боеве. Русия продължава своето нахлуване, което стартира през януари, само че безрезултатно. Украйна в тази война, в този нечовечен и безчовечен спор е като щит за Европа. С живота и кръвта на своите деца отбранява Европа и води борба за своята независимост, с цел да не стане колония на една агонизираща Руска империя “, разясни още той.

„ Не се тормозя да се върна в Украйна и да се включа в битката в какъвто и да е вид, с цел да бъда със своя народ. На 3 март се завръщам в Украйна. България поддържа и оказва помощ на Украйна през цялото време, както помагаше и преди този момент. Войната трае девета година – тя стартира през 2014 година “, посочи посланикът.

„ Помощ от България за Украйна има и продължава да има. Те е била основна и нужна на самото полесражение. Помощта е била под друга форма “, акцентира Москаленко.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР