Украйна: Най-новото - Украйна напредва, тъй като Русия намалява до 50% бойна мощ

...
Днес в Украйна: Най-новото анализираме актуализации от предните линии, предоставяме
Коментари Харесай

Днес в Украйна: Най-новото анализираме актуализации от предните линии, предоставяме ви последните дипломатически новини по света и обсъждаме как Украйна става строги по отношение на медицинските изключения от военно задължение.

Дом Никълс, асоцииран редактор за отбрана, започва с обяснение на последния анализ на украинската контраофанзива.

Много е трудно да се начертаят точно руските отбранителни пояси, къде започват, къде спират и как да се отчетат всички други позиции, които покриват тези укрепления. Както съм казвал много пъти, всички защити трябва да бъдат покрити от средства за видимост и противопожарно наблюдение и за предпочитане хора и огън.

Смятаме, че Украйна е преминала през първия пояс с препятствия. Бях на брифинг по-рано днес със западни официални лица и консенсусът е, че Украйна е пробила този първи пояс с препятствия. Западният служител описа сраженията там като докторска степен по сухопътна война, за да даде представа за това, което питаме, какво се очаква от силите на Украйна да преминат от липсата на реални надеждни комбинирани оръжейни способности до опит в една от най-трудните земи възможни операции.

Dom продължава, като чертае спада на руската бойна мощ.

Западният служител каза, че Русия се смята за сега на 50% от бойната мощ, която имаше през февруари миналата година. Очевидно това е сухопътната бойна мощ.

Военноморските сили, военновъздушните сили, много по-ниска от 50% от бойната мощ. Това не е лоша възвръщаемост на инвестициите, особено когато говорите с политически лидери за това колко трябва да подкрепят войната с пари и оборудване. Не е лоша възвръщаемост на инвестицията за Украйна, която води всички битки.

Докато Украйна напредва на южния фронт, Франсис Дърнли, помощник редактор за коментари на The Telegraph, ни дава подробности за важно стратегическо развитие, посещението на държавния секретар на САЩ в Киев.

Г-н. Двудневното пътуване на Блинкен бележи първото посещение в Киев на висш служител на САЩ от началото на украинската контраофанзива. Той ще се срещне с президента Зеленски и външния министър Кулеба, наред с други високопоставени служители, както и фигури от гражданското общество по-късно днес.

Очаква се също така държавният секретар да обяви нов пакет от помощ на САЩ на стойност над 1 милиарда долара, каза високопоставен служител на Държавния департамент пред репортери, въпреки че все още не знаем подробности за това. Предполагам, че ще го чуем утре или в петък.

Както често се случва, няколко часа преди пристигането Русия нанесе въздушни удари по Киев и южния район на Одеса.

В столицата няма съобщения за жертви, но цивилен беше убит и пристанищната инфраструктура беше повредена на юг. Русия се прицелва в онези места, където висши официални лица ще посетят, за да разберат, че войната далеч не е приключила и Русия все още е способна.

Слушайте ежедневния подкаст на The Telegraph, като използвате аудиото играч в горната част на тази статия или на , , или любимото ви приложение за подкаст.

Войната в Украйна прекроява нашия свят. Всеки делничен ден водещите журналисти на The Telegraph анализират инвазията от всички ъгли - военен, хуманитарен, политически, икономически, исторически - и ви казват какво трябва да знаете, за да сте в течение.

С над 40 милиона изтегляния, нашата< strong> Украйна: Най-новият подкаст е вашият източник за всички най-нови анализи, реакции на живо и кореспонденти, докладващи на място. Излъчваме от началото на пълномащабното нахлуване.

Украйна: Редовните сътрудници на The Latest са:

Дейвид Ноулс

Дейвид е ръководител на аудио разработката в The Telegraph, където работи близо три години. Той е докладвал от цяла Украйна по време на пълномащабното нахлуване.

Доминик Никълс

Дом е асоцииран редактор (отбрана) в The Telegraph, след като се присъедини към 2018 г. Преди това е служил 23 години в британската армия, в танкови и хеликоптерни части. Имал е оперативни командировки в Ирак, Афганистан и Северна Ирландия.

Франсис Дърнли

Франсис е помощник редактор на коментари в The Telegraph. Преди да работи като журналист, той е бил началник на кабинета на председателя на Политическия съвет на министър-председателя в Камарата на парламента в Лондон. Той е учил история в университета в Кеймбридж и в подкаста изследва как миналото хвърля светлина върху най-новите дипломатически, политически и стратегически развития.

Към тях редовно се присъединяват и чуждестранните кореспонденти на The Telegraph по целия свят, включително Джо Барнс (Брюксел), София Ян (Китай), Наталия Василиева (Русия), Роланд Олифант (старши Репортер) и Колин Фрийман (Репортер). В Лондон, Venetia Rainey (Weekend Foreign Editor), Кейти О'Нийл (помощник чуждестранен редактор) и Verity Bowman (News Reporter) също често изглежда предлагат актуализации.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР