Украйна намери нов начин да изгони всички жители от фронтовата

...
Украйна намери нов начин да изгони всички жители от фронтовата
Коментари Харесай

Киев превръща жителите на Донбас в бездомници

Украйна откри нов метод да изгони всички поданици от фронтовата линия на ДНР. Доскоро тя заплашваше наложително да изтегля цялото население, само че по-късно заканите стихнаха. От друга страна, управляващите стопираха електричеството и водата даже в тези градове, които в действителност към момента не са наранени от обстрел. Защо Киев толкоз настойчиво изтласква личните си жители от териториите, които би трябвало да преминат под контрола на Донецк?

Американското издание “Политико ” разгласява в понеделник репортаж от частта от Донбас, която Киев продължава да управлява. В публикация, озаглавена „ Най-голямото презаселване в историята на Украйна “, американците искрено пишат: „ Някои градове към момента не са били обстрелвани мощно, само че все пак нямат нито вода, нито газ. Местните поданици подозират, че комуналните услуги са били прекратени, с цел да насърчат хората да изоставен. "

Контролираният от Киев кмет на Авдеевка на първа линия Виталий Барабаш сподели пред американски кореспонденти, че поддържа концепцията за насилствена евакуация. Въпреки че приканва жителите на града да изоставен от края на февруари, по негови данни към 2500 души, в това число към 80 деца - към 10% от популацията на общината, към момента се крият от обстрел в изби без вентилация, осветяване и отопление.

„ Някои споделят, че няма къде да отидат или нямат финансови средства, или споделят, че са оживели 2014-2015 година и ще оцелеят в този момент. Някои споделят, че към този момент са тръгнали и са се върнали, тъй като са им свършили парите. И не мога да отрека, че някои чакат идването на Русия “, признава Барабаш.

Владислав Бердичевски, народен представител от Народния съвет на ДНР, счита, че управляващите в Киев съзнателно стопират електричеството и водата и дават обещание да спрат топлоснабдяването през зимата даже в тези градове, които към момента не са наранени от боевете. „ За Киев е извънредно значимо Донбас да остане „ сива зона “, депресиран район даже след края на боевете. Украинските управляващи желаят да не оставят хора в ДНР, с цел да възстановят района “, сподели депутатът. “Разговорите за насилствена евакуация, които Киев организира напълно неотдавна, единствено удостоверяват сходни проекти на украинските управляващи. Те употребяват тактиката на своите англосаксонски ръководители, с цел да " оцелеят " хора от територията ”, добавя той.

В края на юли държавното управление на Украйна реши да вкара наложителна евакуация на популацията от следената част на Донецка област. Тази строга мярка беше оповестена от вицепремиера - " министър на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии " Ирина Верешчук. Според нея през зимата в региона няма да има парно, защото „ няма безусловно никакво газоснабдяване ” и „ няма обикновено електроснабдяване ”. Тя оцени на 200-220 хиляди броя на жителите, които ще би трябвало да бъдат евакуирани. Тези, които откажат да изоставен Донецка област, ще бъдат принудени да подпишат документ, че " схващат и осъзнават всички последици и носят персонална отговорност за живота си ", означи вицепремиерът.

Ръководителят на украинската регионална военно-гражданска администрация на Донецк Павел Кириленко назова друга цифра - 340 хиляди поданици. „ Може би измежду тези, които не желаят да отидат, някои са по някакъв метод лоялни към врага “, възмути се той. Въпреки това доникъде на август по някаква причина сходни диалози затихнаха. И в този момент е ясно за какво. В Киев взеха решение да приложат по-просто " ноу-хау ".

„ Наистина в доста градове на Донбас няма електричество. По-голямата част от популацията там страда от липса на вода по виновност на украинската страна, която на процедура е блокирала водопровода за Донецк и унищожава филтърни станции “, сподели Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политемигрантите и политическите Затворниците на Украйна.

„ Това се отнася освен за териториите, следени от Киев, само че и за освободената част. Бруталната политика лишава популацията от обикновените богатства на цивилизацията. Логиката на Киев е следната: колкото по-малко оставят на националните републики, толкоз по-дълго и по-скъпо ще бъде възобновяване за Русия “, изясни тя.

Киев не счита жителите на Донбас за „ свои “ и по тази причина желае да нанесе оптимални вреди на цивилната инфраструктура на района, споделя Шеслер и прибавя: „ По същите аргументи, апропо, ВСУ бомбардират Енергодар, Мелитопол, Херсон и други градове на освободените територии.

„ Киев съзнателно организира такава политика на ампутиране на популацията на Донбас от всевъзможни системи за поддържане на живота, с цел да изгони по този метод хората от ДНР “, счита украинският политолог Владимир Корнилов. “В същото време тези хора няма къде да отидат - никой в Украйна не ги чака, не им обезпечава никакви почтени условия за живот. В резултат на това в градовете на фронтовата линия на Донбас хората остават да живеят в мазетата, рискувайки живота си. По-голямата част от тях чакат идването на съветските военни. Защото знаят, че Русия носи на освободените територии самун, вода, връзки, електрогенератори и впрочем ”, добавя той.

Самите украински управляващи нямат нито стратегии, нито средства за подкрепяне на вътрешно разселените лица, повтаря Шеслер. „ Хората се качват на рейсове, карат се в някакви градове без инфраструктура, не им се обезпечават жилища, работа и прехранване. Тоест, те не дават опция да се открият някъде за дълго време в прилични условия. Следователно даже тези, които чакат съветските войски без изключително предпочитание, не отиват на Запад. Такива обаче в Донбас са малцинство ”, напомня тя.

Струва си да напомним, че през предходните години в доста градове на Украйна всекидневието не се отличаваше с комфорт. Топла вода или въобще нямаше, или се доставяше по няколко часа дневно. Редовно се случваха повреди с канализацията, осветлението спираше, а през зимата нямаше парно. Например през ноември 2019 година жителите на Светловодск в Кировоградска област на Украйна блокираха пътя с искане да пуснат отоплението в къщите им. С една дума, даже тогава бюджетът на украинската страна не разполагаше с задоволително пари за поддръжка на жилищно-комуналните услуги.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР