Украйна мобилизира в Авдеевка калени в битки резервисти от Трета

...
Украйна мобилизира в Авдеевка калени в битки резервисти от Трета
Коментари Харесай

Украйна изпрати щурмоваци в град Авдеевка заради руско настъпление

Украйна активизира в Авдеевка калени в борби резервисти от Трета щурмова бригада поради засилената съветска атака за завладяване на източния град след месеци на яростни сражения, съобщи Ройтерс.

Ръководството на формираната от щурмоваци от пехотата бригада, която е едно от най-ударните украински бойни подразделения, е оценила обстановката в Авдеевка като " пъкъл " - " нестабилна и взривоопасна ", отбелязва организацията. Бойците са изпратени, с цел да подсилят разположените там военни сили на Киев, оповестява Българска телеграфна агенция.

Бригадата взе участие в украинското контранастъпление в източната част на страната през лятото на предходната година, а се е сражавала и в борбата за Бахмут, различен град в Източна Украйна, който отблъскваше съветските сили в продължение на месеци, преди да падне през май.

" Врагът продължава да предислоцира войските си (около Авдеевка) и активизира нови сили и съоръжение в подстъпите към града ", се споделя в изказването на бригадата в приложението " Телеграм ".

Руските войски се пробват да стигнат до Авдеевка от октомври предходната година, като са го обсадили от стри страни, ограничавайки доставките за украинските сили в града. Ройтерс показва, че Москва се надява градът да бъде високомерен преди президентските избори в Русия идния месец, на които се чака Владимир Путин да бъде избран отново.

Агенцията отбелязва още, че с навлизането на съветската инвазия в Украйна в третата ѝ година тестванията за Киев стават все по-големи, паралелно с повишената неустановеност по отношение на бъдещата военна помощ на Съединени американски щати. Висши военни са на мнение, че след две години сражения по близо 1000-километровия фронт артилерийските снаряди на украинската войска, да вземем за пример, са на изчерпване.

На фона на огромната промяна по висшите етажи на армията, осъществена от украинския президент Володимир Зеленски предходната седмица, Киев още не е декларирал ясно военната си тактика по отношение на град Авдеевка, показва Ройтерс. От 32-те хиляди поданици преди съветското настъпление в този момент там са останали по-малко от хиляда души.

За Русия Авдеевка е стратегически плацдарм за определяне на цялостен надзор върху Донецка и Луганска област.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР