Украйна казва, че нейните войници са унищожили руски хеликоптер с артилерийски огън

...
Украински войник обясни как неговият отряд е унищожил руски хеликоптер
Коментари Харесай

Украински войник обясни как неговият отряд е унищожил руски хеликоптер с гаубица.

Кадри от заявената атака бяха споделени в февруари, но беше зърнест и неясен.

Те го насочиха с артилерийското оръжие, докато лежеше на земята, каза войникът.

Украински войник заяви изключително необичаен военен подвиг - описвайки как неговата бригада е унищожила руски атакуващ хеликоптер с артилерия.

Във видео, създадено от Министерството на отбраната на Украйна, войник описва атаката през февруари от 14-та механизирана бригада, която също беше съобщена по това време .

Според доклада, който Insider не успя да провери независимо, необичайната атака е унищожила руски хеликоптер Ми-24.

От кадрите, разпространени по това време, това изглежда, че хеликоптерът е бил ударен, докато е лежал на земята.

Това беше възможност за избор, тъй като конвенционалните артилерийски снаряди не са полезни срещу въздушни цели — те отнемат време за точно определяне. Дори удрянето на кацнал хеликоптер в битка на живо би било трудно с артилерия, като се има предвид, че те са склонни да не стоят неподвижни за дълго.

Ми-24 е комбинирана бойна и транспортна машина, чиито тежки оръдия и дебела броня са му спечелили прозвището „летящ танк“.

Разпространените кадри от атаката по това време бяха зърнести и неясни. Но във видеото, публикувано във вторник, войникът, идентифициран само като Станислав, навлиза в повече подробности.

Поделението на Станислав използваше гаубица M-109, самоходна артилерийска установка, чиято обичайна цел, обясни той, са вражески войници, танкове, артилерия или други превозни средства на земята.

Въпреки това, „пехотата докладва на своите командири, че са чули звуци от хеликоптер някъде наблизо“, каза той.

Използвайки малък квадрокоптер дрон за въздушно разузнаване, те разузнаха района и забеляза два хеликоптера, каза той. Кадри от предполагаемата атака първоначално показват един хеликоптер във въздуха, но след това показват два, разположени на земята, в поле.

Оттам те биха могли бързо да се прицелят в един от хеликоптерите с артилерийското оръжие, каза той казах. „От засичането на хеликоптера до първия изстрел минаха само максимум три минути“, каза Станислав.

С присъединяването на втора гаубица те „не й позволиха да лети повече“, добави той, без да даде конкретика за случилото се.

„Единият успя да избяга, другият не“, каза той с усмивка. „Е, това беше съдбата му.“

След това кадрите показаха разсейващия се дим.

Според уебсайта за проследяване на оръжия с отворен код Oryx, Русия е загубила само пет Ми- 24 хеликоптера от началото на пълномащабното нахлуване, въпреки че не е изброил този конкретен случай.

Украйна, която също използва Ми-24, е загубила три според сайта.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР