Украйна изстреля три ракети по центъра на южния град Херсон

...
Украйна изстреля три ракети по центъра на южния град Херсон
Коментари Харесай

Украйна изстреля три ракети по центъра на южния град Херсон

Украйна изстреля три ракети по центъра на южния град Херсон в сряда вечерта, само че съветските окупационни сили смъкнаха две от тях, заяви Ройтерс, цитирайки РИА Новости.Руската медия се базира на източник от службите за сигурност. По-рано сътрудник на РИА Новости на място е съобщил за поредност от мощни детонации наоколо до телевизионния център, оповестява Българска телеграфна агенция.

Във вторник Москва съобщи, че е открила цялостен надзор над Херсонския район, който е стратегически значим, защото обезпечава част от сухопътната връзка сред анексирания полуостров Крим и подкрепяните от Русия сепаратистки региони в източната част на страната.

Областният шеф напусна Херсон във вторник, заявявайки, че окупацията значи, че неговата администрация няма различен избор, с изключение на да напусне.

Междувременно съветските сили използваха сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да разпилян проукраински протест в окупирания град Херсон в сряда, заяви основният прокурор на Украйна, съобщи Ройтерс.

Според локалните управляващи Русия е назначила собствен кмет на Херсон във вторник, откакто нейни войски са поели административните здания в районната столица, която е първият огромен градски център, който беше високомерен след нашествието на 24 февруари. Някои поданици са организирали периодически антиокупационни акции и в сряда още веднъж се събраха тълпи в центъра,

" По време на кротичък проукраински протест на площад " Свобода " в град Херсон, военнослужещи от съветските въоръжени сили използваха сълзотворен газ и зашеметяващи гранати против цивилното население ", се споделя в известие от офиса на основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова.

То гласи, че минимум четирима души са били ранени и че прокурорът води следствие. Русия не разяснява случая незабавно.

Украинският президент Володимир Зеленски похвали митингите, като съобщи в послание късно вечерта, че е " признателен на всеки, който не се е отказал, който стачкува, който подценява окупаторите и демонстрира на маргиналните хора, които са станали колаборационисти, че за тях няма бъдеще ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР