Украйна и Унгария са заинтересовани лидерите на двете страни да

...
Украйна и Унгария са заинтересовани лидерите на двете страни да
Коментари Харесай

Андрий Ермак: В интерес на Украйна и Унгария е Зеленски и Орбан да се срещнат възможно най-скоро

Украйна и Унгария са заинтригувани водачите на двете страни да се срещнат допустимо най-скоро, съобщи Андрий Ермак, шеф на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, откакто през днешния ден беседва с унгарския външен министър Петер Сиярто, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, който също взе участие в консултациите, съобщи, представен от украинското издание " Европейска истина ", че двете страни са се договорили да образуват комисия, натоварена със задачата да изготви оферти за правата на етническото унгарско малцинство в Украйна.

Будапеща и Киев имат различия по този въпрос, а унгарският министър председател Виктор Орбан резервира топли връзки с Русия макар почналата преди близо две години инвазия на Москва в Украйна, разяснява Ройтерс.

Преди началото на срещата в украинския Ужгород (административен център на Закарпатската област), Кулеба, Сиярто и Ермак уважиха паметта на украинските военнослужещи, починали за свободата на своята страна, добавя Укринформ, като се базира на известие на министерството на защитата в Киев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР