Украйна и Русия се споразумяха днес, след втория кръг преговори,

...
Украйна и Русия се споразумяха днес, след втория кръг преговори,
Коментари Харесай

Украйна и Русия се споразумяха да отворят хуманитарни коридори за евакуиране на цивилни

Украйна и Русия се споразумяха през днешния ден, след втория кръг договаряния, да отворят филантропични коридори за евакуирането на цивилни от зоните, където се водят сражения. Това заяви Михайло Подоляк, консултант на украинския президент, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Днес се организира нов кръг руско-украински договаряния в Беларус, заяви консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

На този декор Организация на обединените нации заяви, че броят на убитите цивилни в Украйна към този момент приближава 250.

Михайло Подоляк, консултант на Зеленски, написа в Туитър, че задачата на Киев е да контракти неотложно преустановяване на огъня и филантропични коридори за изтегляне на цивилните от регионите на военни дейности.

Новият кръг от украинско-руските диалози в Беларус ще стартира към 14 ч. по Гринуич (16 ч. българско време) през днешния ден, заяви по-рано различен член на делегацията на Украйна - Давид Арахамия.

В обява във Facebook той също уточни, че двете страни първо ще обсъдят основаването на филантропични коридори, преди да пристъпят към други въпроси.

Първият кръг от руско-украинските договаряния в Беларус се организира в понеделник, само че не даде резултат.

Най-малко 249 цивилни са били убити, а 553 - ранени, от началото на войната в Украйна преди седмица, заяви през днешния ден Организация на обединените нации, представена от Ройтерс.

Световната организация означи, че множеството от тези хора са починали при детонации. По данни от през вчерашния ден убитите цивилни бяха 227, а ранените - 525.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР