Украйна и Русия, разбира се, ще седнат на масата за

...
Украйна и Русия, разбира се, ще седнат на масата за
Коментари Харесай

Украйна: Ще преговаряме с Русия. Но не сега!

Украйна и Русия, несъмнено, ще седнат на масата за договаряния, само че не през днешния ден и не при изискванията на Руската федерация. Това съобщи съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк, представен от организация УНИАН.

Подоляк съобщи, че Русия има „ илюзията “, че в този момент е моментът за договаряния, с които да накара Киев да одобри нейните условия. Това обаче няма да се случи. В момента съветската окупаторска войска е съсредоточила всичките си старания на изток, откакто беше разгромена в Киевска област.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, която продължава и през днешния ден. Кремъл не разгласи война на Киев, само че назова дейностите на своите сили „ специфична интервенция “, по-специално за „ демилитаризиране “ на Украйна. Окупаторите първо бомбардираха военни обекти, а по-късно обстрелваха жилищни здания и цивилни жители.

След началото на войната бяха извършени няколко кръга договаряния, само че без действителен резултат. Украинският президент Володимир Зеленски изиска да договаря персонално с Владимир Путин, само че президентът на РФ отхвърля такава среща. От началото на нашествието Украйна е събрала доказателства за 15 500 военни закононарушения, осъществени от съветските бойци, в това число убийства на невъоръжени цивилни. Руската войска е лишила живота на 268 деца досега в Украйна.

Руските войски не са пробили към момента защитата на украинските сили в Източна Украйна, съобщи президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение. Зеленски употребява изявлението си, с цел да сложи под подозрение съветските изказвания, че успеха на Москва в Донбас е неизбежна. " Обстановката на фронта не е претърпяла никакви основни промени през миналите 24 часа ", сподели Зеленски. Той добави, че " извънредно геройската защита на Донбас продължава ". По думите на президента най-ожесточени остават боевете в региона на Северодонецк, Лисичанск и Попасна. " Усеща се, че окупаторите не са очаквали да срещнат такава упорита опозиция ", добави той. Според Зеленски Русия се пробва да разположи още елементи в Донбас и Херсонска област, с цел да предотврати вероятни украински контраатаки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР