Украйна и Русия постигнаха значителен напредък по предварителен мирен план

...
Украйна и Русия постигнаха значителен напредък по предварителен мирен план
Коментари Харесай

“Файненшъл таймс“: Украйна и Русия изготвят план за неутралитет за прекратяване на войната

Украйна и Русия реализираха забележителен прогрес по прелиминарен кротичък проект от 15 точки, в това число преустановяване на огъня и съветско евакуиране, в случай че Киев разгласи неутралитет и одобри ограничавания на въоръжените си сили, оповестява в сряда " Файненшъл таймс ", цитирайки три неназовани лица, участващи в договарянията.

Предложената договорка, която украински и съветски договарящи са разискали напълно за първи път в понеделник, ще включва отвод от Киев от упоритостите си да се причисли към НАТО и заричане да не разполага с непознати военни бази или оръжия в подмяна на отбрана от съдружници като Съединени американски щати, Англия и Турция, споделиха източниците на финансовото издание.

Естеството на западните гаранции за украинската сигурност, както и тяхната толерантност за Москва, към момента могат да се окажат огромна спънка за реализиране на вероятно съглашение, както и статута на украинските територии, заграбени от Русия и нейните подставени лица през 2014 година, показва " Файненшъл таймс ".

Въпреки че Москва и Киев обявиха в сряда, че са постигнали прогрес по изискванията на съглашението, украинските управляващи остават скептични, че съветският президент Владимир Путин е изцяло предан на постигането на мир и се тревожат, че Москва може би печели време, с цел да прегрупира силите си и да възобнови своята военна атака.

Михайло Подоляк, старши консултант на украинския президент Владимир Зеленски, сподели пред " Файненшъл таймс ", че всяка договорка ще включва " войските на Руската федерация във всеки случай да изоставен територията на Украйна “, която е превзета след началото на нашествието на 24 февруари — а точно южните райони по продължение на Азовско и Черно море, както и територия на изток и север от Киев.

Украйна ще резервира въоръжените си сили, само че ще бъде задължена да остане отвън военни съюзи като НАТО и да се въздържа от настаняване на непознати военни бази на своя територия.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков уточни пред кореспонденти по-рано в сряда, че е вероятен неутралитет за Украйна въз основа на модела на Австрия или Швеция.

" Този ​​вариант в действителност се разисква сега и може да се смята за безпристрастен “, сподели Песков.

Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия, пък сподели, че " изцяло съответните формулировки “ са

" покрай координиране " по време на провеждащите се договаряния.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР