Украйна е тази, която най-много иска мира, и именно агресора

...
Украйна е тази, която най-много иска мира, и именно агресора
Коментари Харесай

Посолството на Украйна контраатакува: Само Русия настоява да води война

Украйна е тази, която най-вече желае мира, и точно агресора упорства да води тази война. Прехвърлянето на виновността върху Украйна за водената война е една от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа.

С тази позиция излезе посолството на Украйна у нас, без директно да прецизира повода за нея. Предвид вчерашното съгласно който Украйна упорства да бъде водена война, то може би посолството не счита и за необходимо да акцентира мотива за обръщението си.

Още от 2014 година украинският народ героично се отбранява и отстоява своята териториална целокупност и държавен суверенитет, показва се в позицията.

" Русия като държава-терорист продължава своята въоръжена експанзия против Украйна, засилвайки заканите и нуклеарния шантаж против демократична интернационална общественост. "

Единствено кремълският режим и неговите почитатели заобикалят да назовават войната на Русия против Украйна с думата " война ", маскирайки съветската експанзия и геноцида против украинския народ под формулировките " спор " и " специфична интервенция ", акцентират от посолството.

Подчертава се още, че военната помощ за Украйна не води към увеличението на количеството на жертви и опустошения, а тъкмо назад - това значи повече избавени животи. Гарантирането на сигурността на Украйна е гаранция и за сигурността на Европа, в това число и на България, показва се в позицията.
 Радев желае да чува
Радев желае да чува " мир ", Зеленски - А какво ще кажете на Путин като пристигна при вас?

Каквото и да имате, би било незадоволително

От украинското посолство приканват политическите партии да се въздържат да употребяват обвинявания против Украйна за постигането на ситуативни политически цели поради идните локални избори.

Иначе Украйна е признателна на Република България за даването на помощи и непрекъснатата поддръжка в политическа, военно-техническа, финансова и филантропична сфери.

Посолството на Украйна благодари и на всички другари за проявения интерес към визитата на Володимир Зеленски в България.

Много е значимо обединяването да продължи да работи както за укрепването на интернационалната коалиция, установяването на дълготраен мир в Европа, по този начин и за развиването на другарските украинско-български връзки, акцентира се още.

От посолството на Украйна у нас дават и информация, по негови данни, на вредите през 506-е дни от началото на войната:
образувани 97 314 каузи по отношение на военните закононарушения на съветските окупационни войски в Украйна; 10636 убити цивилни жители на Украйна, в това число 494 деца; изчезнали 15 254 жители, в това число 1052 деца; депортирани в Русия са повече от 200 хиляди украински деца; разрушени повече от 110 хиляди инфрастуктурни обекти в Украйна ; 20% от територията на Украйна, със статут на предпазени зони са наранени от война; минирани са 10% селскостопански земи; 2,4 милиона хектара гори са минирани и/или развалени след де-окупацията; 495 хиляди хектара на горите се намират в окупираните територии.  Денков за рецензиите на Радев: Повтаря едни съветски опорки
Денков за рецензиите на Радев: Повтаря едни съветски опорки

Премиерът се оплака от " непрекъснатата провокация от страна на президента "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР