Украйна е свалила 23 от общо 24 дрона камикадзе, изстреляни

...
Украйна е свалила 23 от общо 24 дрона камикадзе, изстреляни
Коментари Харесай

Украйна е свалила 23 дрона, а Русия е завзела украинско село

Украйна е свалила 23 от общо 24 дрона камикадзе, изстреляни от Русия през миналата нощ против територията на Украйна, съобщи Ройтерс.

Съобщението беше качено в обществената мрежа “Телеграм ” от украинските военновъздушни сили.

Оттам показаха, че безпилотните летателни апарати от вида “Шахед ” са били изстреляни от територията на Курска област в Русия и Крим. Допълва се, че въздушното нахлуване е било отблъснато, а дроновете са били свалени над областите Харковска, Херсонска и Днепропетровска, отбелязва Укринформ.

Ръководителят на районната военна администрация в Днепропетровска област Сергий Лисак заяви в “Телеграм ” за потърпевши обекти от инфраструктурата при безпилотната офанзива.

“Тази нощ врагът атакува региона с шахеди. Бойците от Авиационно командване “Изток ” унищожиха 12. По един дрон е свален над региона на Никопол и Кривой рог, а останалите 10 в региона на град Днепър. В Днепър има потърпевши инфраструктурни обекти поради паднали парчета и попадения. Избухнали са няколко пожара. Пострадала е и многоетажна постройка ”, уточни той.

По думите му в намиращата се в покрайнините на град Днепър община Слобожанске са потърпевши два автомобила и магазин, а в Никопол, който с изключение на на безпилотна офанзива, е бил подложен и на артилерийски обстрел, са породени вреди на две предприятия, почивна база и частен дом. Няма жертви измежду цивилното население добави Лисак.

Междувременно съветската войска съобщи през днешния ден, че е превзела село Очеретине в Източна Украйна, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че това е следващ знак за напредъка на съветските сили на фронта.

В изказване на съветското министерство на защитата се споделя, че бойците му “напълно са освободили ” това село в Донецка област, северозападно от Авдеевка, която падна под контрола на съветската войска през февруари.

През последните месеци Москва постоянно афишира, че е открила надзор над дребни обитаеми места в региона.

В четвъртък съветската войска съобщи, че е превзела село Бердичи, също покрай Авдеевка.

Украинската войска мина в отбранителна позиция след неуспеха на огромната ѝ контраатака предишното лято.

Русия пое самодейността против силите на Киев, които имат компликации с набирането на нови бойци и се сблъскват със закъснение на помощта от Запада, показва Агенция Франс Прес. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР