Украйна е регистрирала рекорден еднодневен брой починали от новия коронавирус

...
Украйна е регистрирала рекорден еднодневен брой починали от новия коронавирус
Коментари Харесай

Украйна втори ден поред с рекорден брой жертви на Ковид

Украйна е записала рекорден еднодневен брой умряли от новия ковид за последните 24 часа - 421 души, заяви здравният министър Максим Степанов, представен от Ройтерс. 

Предишният връх беше през вчерашния ден с 407 смъртни случаи.

За последното денонощие са регистрирани и 17 569 новозаразени, а в болница са признати рекордните 5160 души.

В Украйна са регистрирани общо 1 691 737 инфектирани и 33 246 умряли от новия ковид.

Съд в Чехия анулира условие всички влизащи в страната да имат тест за ковид, съобщи ДПА.

Съдът намира, че това е нарушаване на главните права, залегнали в чешката конституция, съобщи през вчерашния ден представител.

Мярката, която изисква пътуващите да разполагат с отрицателен тест още преди заминаването за Чешката република, е непропорционална, показва съдът.

Изтъква се, че с по-меки ограничения като карантина или осъществяване на тест при идване също може да се работи против пандемията.

Магистратите показват, че условието прави проблематично връщането на чехи в родината им и на процедура ги санкционира за това, че се прибират вкъщи.

Съдиите акцентират, че не омаловажават сериозността на пандемията, само че това не оправдава подкопаването на върховенството на закона.

В момента условието за тест за влизащи в Чешката република важи за множеството страни, като се изключи Австралия, Южна Корея, Нова Зеландия, Сингапур, Тайланд, Ватикана и Исландия.

За някои страни, като Франция, се изисква ПиСиАр тест, до момента в който за други - като Германия, е задоволителен и бърз тест.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР