Украйна е разработила план за нова контраофанзива. Това увери държавният

...
Украйна е разработила план за нова контраофанзива. Това увери държавният
Коментари Харесай

Зеленски за преговори с Русия: Как да се доверим на Путин? Всичко, което е казал, после е действал по различен начин

Украйна е създала проект за нова контраатака. Това увери президентът на страната Володимир Зеленски.

" Да, имаме проект за контранастъпление. Определено ще спечелим. Нямаме опция. Но не мога да обещая това и да назова датата ", безапелационен бе той в изявление за в. BILD, цитира Фрог и Българска телеграфна агенция.

Украинският водач сподели още, че за постигането на тази цел украинските военни се нуждаят от оръжия, в това число от Съединени американски щати.

" Да, Русия има повече хора, повече оръжия. Но обединеният Запад разполага с съвременни оръжейни системи. Така че ние ще получим избрани технологии. И в случай че продължим да усилваме производството, в случай че получим лицензи от нашите сътрудници, не става въпрос за броя на хората. Става въпрос за качеството на оръжията ", счита Зеленски.

Президентът разяснява и въпроса за договарянията със страната агресор.

" Тук ние се занимаваме с Путин. Всичко, което той е споделил до момента - по-късно е работил по друг метод. Ние не можем да му се доверим. Можем да се договорим за всичко, само че въпросът е дали той ще го съблюдава ", посочи той.

В същото време, базирайки се на апелите за заледяване на войната, Зеленски разяснява, че Путин употребява тази пауза единствено с цел да се приготви за нова офанзива.

" Разбира се, някои ще бъдат удовлетворени. Светът ще каже: " Да, успяхме да замразим спора, ракетите не летят ", добави украинският държавен глава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР