Украйна е получила около 18 милиарда долара помощ от международни

...
Украйна е получила около 18 милиарда долара помощ от международни
Коментари Харесай

Каква финансова помощ е получила Украйна от началото на войната?

Украйна е получила към 18 милиарда $ помощ от интернационалните сътрудници от 24 февруари 2022 година

Съответното изказване направи украинското министерство на финансите, оповестява кореспондентът на Укринформ.

„ Откакто стартира съветската пълномащабна инвазия, украинското финансово министерство работи интензивно за набиране на интернационалните средства за превъзмогване на следствията от войната. Общата сума на облекченото финансиране, набрано от 24 февруари, е към 18 милиарда $ “, се показва в отчета.

Според министерството главните донори са Съединени американски щати, Канада, Англия, Япония, Франция и Италия.

Нуждите на Украйна от финансиране включват освен директна бюджетна поддръжка, само че и финансиране за възобновяване на хиляди освободени селища и обновяването на разрушените пътища, мостове, учебни заведения и комунални системи.

През идващите 18-36 месеца, с цел да се посрещнат неотложните потребности на Украйна, е належащо да се наберат към 105 милиарда $ за подготовка за идния зимен интервал, ремонт на сериозния превоз, обезпечаване на поддръжка за идната посевна акция, обществени потребности и старания за разминиране.

„ Опитваме се да осигурим всички предпочитани разноски, като привличаме най-вече облекчено финансиране и безплатна финансова помощ. Последните са извънредно значими за нас, с цел да не се усилва дълговото натоварване. Украинското държавно управление разчита на поддръжката на задгранични донори “, подчертаха от министерството.

Напомняме, че преди края на годината Украйна чака да получи 12 милиарда $ финансиране, както беше публично оповестено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР