Украйна е поискала от Испания доставки на средства за противовъздушна

...
Украйна е поискала от Испания доставки на средства за противовъздушна
Коментари Харесай

Ще спечелим тази война: Украйна поиска от Испания и САЩ изтребители F-16

Украйна е поискала от Испания доставки на средства за противовъздушна защита, самолети F-16, както и повече муниции, съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от организация „ Франс прес ".

Въпреки че западните съдружници, отпред със Съединени американски щати, поддържат Украйна с военно образование и оръжия, министърът на защитата на Украйна счита, че е належащо още, с цел да се постави завършек на най-смъртоносния спор в Европа от Втората международна война насам.

" За нас приоритет номер едно е противовъздушната защита . Ние сме мощно заинтригувани от модерни бойни самолети от ново потомство. Интересуваме се от изтребители F-16. Защото за нас унищожаването на въздушното владичество на Русия е от първостепенно значение ​ ", сподели Резников на взаимна конференция с испанския министър на защитата Маргарита Роблес.

Украинският министър на защитата сподели още, че е изискал 150-милиметрови и 105-милиметрови артилерийски муниции и амфибии.

Роблес съобщи, че шестте бойни танка " Леопард ", които Испания е дала обещание на Украйна, ще бъдат " физически в страната до края на месеца " . Мадрид ще изпрати и 20 бронетранспортьора дружно с тях, добави министърът. Освен това Испания може да изпрати на Киев още четири бойни танка " Леопард " . Според Роблес това ще се случи " допустимо най-скоро ".

Очаква се напролет Украйна да предприеме офанзива против нахлуващите съветски войски - първата ѝ голяма военна акция за тази година, напомня БГНЕС.

През последните дни в обществените мрежи непрестанно се показваха десетки изтекли американски документи с информация за подготовката и готовността на идната контраатака.

В документ от февруари 2023 година с гриф " секретно ", забелязан наскоро от Агенция Франс Прес, се споделя, че 89% от украинската противовъздушна защита със междинен и огромен обхват на деяние се състои от системи „ C-300 " и „ Бук " от руската ера, чиито муниции скоро могат да бъдат изчерпани.

И двамата министри отхвърлиха изказванията в изтеклите документи, че в Украйна има войски на НАТО на терен. " Това не е правилно ", съобщи Резников, до момента в който Роблес назова отчетите " изцяло неправилни ", съобщи БГНЕС.

В същото време министър-председателят на Украйна Денис Шмигал е провел разговори с министъра на защитата на САЩ Лойд Остин, призовавайки за започване на доставки на западни изтребители F-16, цитира РБК-Украйна с позоваване на CNN. 

" Ние ще спечелим тази война. Но с цел да реализираме това по-бързо и с по-малко загуби, Украйна към момента се нуждае от интензивна военна поддръжка " , акцентира министър председателят, представен от " Фокус ".

Остин не е коментирал съответни претенции, само че е дал заричане, че Съединени американски щати ще разширят производството на оръжие за Украйна .

Денис Шмигал е добавил, че за бърза победа Украйна се нуждае от повече оръжия, а точно Противовъздушна отбрана, тежка артилерия и техника, миномети и муниции .

" Призовах Съединените щати да поддържат даването на ракети с по-голям обхват. Разчитаме на поредно мощната военна поддръжка на Съединените щати до окончателната победа на Украйна ", съобщи Шмигал.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР