Украйна е изпратила на Унгария подробна пътна карта за това

...
Украйна е изпратила на Унгария подробна пътна карта за това
Коментари Харесай

Украйна изпрати предложения на Унгария за малцинствата

Украйна е изпратила на Унгария подробна пътна карта за това по какъв начин може да бъде решен разногласието за националните малцинства. Това оповестява в сряда Олга Стефанишина, вицепремиер по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна, представена от " Украинска истина ". 

" Предадохме им подробна пътна карта, която съдържа нашата визия за решение на проблемите, сложени от унгарското държавно управление. ", сподели тя. 

Стефанишина означи, че за Украйна е значимо отчетът на Европейската комисия (ЕК) да не съдържа " унгарска диря " , както и че отчетът е неутрален.

" Искам да подчертая, че ЕК в своя отчет удостовери напредъка на Украйна, удостовери, че правата на националните малцинства дават отговор на критериите от Копенхаген, избрани за страните-членки на Европейски Съюз ", сподели вицепремиерът.

Тя добави, че Украйна е призовала Унгария да реализира съглашение и да даде противоположна връзка по отношение на предложенията на Украйна.
 Европейски Съюз разблокира милиардите за Унгария, в случай че спре да блокира Украйна
Европейски Съюз разблокира милиардите за Унгария, в случай че спре да блокира Украйна

Милиарди замразени средства за Унгария на масата, до момента в който Европейски Съюз търси поддръжка за Украйна

Унгария не вижда прогрес по казуса със зачитането на правата на етническите унгарци, живеещи в Украйна, и счита за належащо да реши този проблем, с цел да продължи поддръжката на Будапеща за Киев, сподели в сряда президентът на страната Каталин Новак.

" Ситуацията, която мога да следя в Закарпатието правата на малцинствата към момента не са обезпечени, не виждам позитивно придвижване в тази посока ", сподели тя по време на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел.

Припомняме, че Европейски Съюз обмисля да отключи милиарди евро за Унгария, които бяха замразени заради опасения за върховенството на закона, до момента в който се стреми да завоюва утвърждението на Будапеща за помощ за Украйна, в това число начало на договаряния за участие на Киев. Това стана ясно при започване на ноември. 

Националната организация за попречване на корупцията на Украйна (НАПК) на интернационалните спонсори на войната. Банката беше включена в черния лист през май по отношение на позицията на нейното управление за продължение на активността в Русия. Унгария изиска банката да бъде изключена от листата и отхвърли да утвърди финансовата помощ за Киев в границите на Европейския фонд за мир.

Унгария поддържа по-тесни връзки с Русия от други страни от Европейски Съюз и се счита за главен евентуален съперник на решението, което би трябвало да бъде взето през декември дали да стартира договаряния за присъединение с Киев, което ще изисква единомислещата поддръжка на 27-те членки на съюза.

Разчетите на водачите на Европейски Съюз за проваляне на Русия в спора с Украйна и промяна на управлението в Москва са неоснователни. Европа се нуждае от друга тактика.

Това съобщи при започване на ноември унгарският премиерв Астана.

По думите му тактиката на европейските водачи към Украйна се е провалила изцяло. Те считат, че Украйна ще завоюва, а Русия ще загуби, след което управлението в Русия ще се смени и те ще договарят с новото управление на Русия. Това е упорит проект, който няма да проработи, разясни той.

Според него все пак в Европейския съюз към момента има въодушевление за продължение на въоръжения спор в Украйна. Лидерите на Европейски Съюз желаят Украйна да продължи да се бие и ще ѝ обезпечат финансиране и оръжия, разясни Орбан.
 Киев изключи унгарска банка от листата на спонсорите на войната
Киев изключи унгарска банка от листата на спонсорите на войната

Сближаване на позиции сред Украйна и Унгария

Той бе безапелационен, че, който е ориентиран към преустановяване на огъня и пускане на мирни договаряния. Унгария поддържа проект Б. Ние призоваваме за построяването на нова европейска архитектура за сигурност, която ще бъде допустима както за Русия, по този начин и за Украйна, добави унгарският министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР