Украйна е готова да бъде приета в НАТО, но с

...
Украйна е готова да бъде приета в НАТО, но с
Коментари Харесай

Погрешен ход и Русия може да удари по Румъния и Полша

Украйна е подготвена да бъде призната в НАТО, само че с едно изискване: да се оправи с Русия. Ние от своя страна ще създадем всичко допустимо и невероятно това в никакъв случай да не се случи.

В Рамщайн, Германия, се организира среща на Контактната група, управлявана от шефа на Пентагона Лойд Остин. Един от главните въпроси е доставката на разнообразни типове самолети за Украйна. Наистина страните от НАТО разискват такава опция, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

На срещата участва и ръководителят на Министерството на защитата на Украйна Алексей Резников. Той разгласява видео в Telegram с изказване на шефа на Пентагона.

" Фокусирани сме върху три основни области: противовъздушна защита, муниции и поддръжка. Украйна незабавно се нуждае от нашата помощ, с цел да отбрани своите жители, инфраструктура и сили от съветската ракетна опасност. Заедно ще защитим основания на правила интернационален ред, който ни пази в сигурност. И дружно ще поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “, сподели Остин.

Междувременно Столтенберг по-рано съобщи, че Украйна ще влезе в НАТО, само че при едно изискване: за това тя самата би трябвало да се оправи с Русия. По думите му всички съдружници в НАТО са съгласни с това.

" Затова в този момент на напред във времето стои въпросът по какъв начин да го накараме да завоюва “, добави генералният секретар.

" Ние от своя страна ще създадем всичко допустимо и невероятно това да не се случи. И ние ще защитим нашите граници. Но с какво оръжие, за това водещият на " Първи съветски " Никита Комаров беседва с военния специалист на програмата " Цариград. Главното " Юрий Кнутов.

Украйна се готви за нахлуване?

Никита Комаров : Вече приказваме за самолети. От доста месеци приказваме, че всичко належащо ще бъде доставено на Украйна. Първо самоходни оръдия, гаубици, след това танкове. Сега самолети. Какво значат за нас тези доставки на самолети и по какъв начин това ще се отрази на боеспособността на украинските елементи?

Юрий Кнутов : Както сподели един от заместник-командващите на украинския въздушен флот, самолетите F-16 са нужни за решение на четири задания.

Първата е битката с крилатите ракети и безпилотните самолети. Втората е надзор над Черно море. Тоест, когато нашите кораби навлизат в акваторията от базата Севастопол, те откриват огън по тях с ракети въздух-кораб и по този метод заключват нашия флот непосредствено в базите.

Третият миг е поддръжката на сухопътните сили по време на настъплението.

И последното. Факт е, че старите руски самолети са изчерпали своя запас, няма аварийни елементи за тях. И затова е належащо американско съоръжение, по-специално F-16.

След това може да се поддържа в боеготово положение, да се модернизира, усъвършенства, да се сменят аварийни елементи и така нататък Това са причините на киевския режим.

Разбира се, съществува действителна опасност от потреблението на крилати ракети въздух-земя освен против флота, само че и против наземни цели. И най-неприятното е на територията на Русия.

Успокоителното е, че нашите зенитно-ракетни системи са с огромен обхват. Имаше случай – смъкнаха аероплан. Вярно, това бяха украински Су-27 и Су-25. На разстояние повече от 200 км.

Това е международен връх. И това допуска, че нашите системи С-400 и С-300 са в положение да се оправят със същите F-16.

Самолетът F-16 е добра машина от най-новата трансформация. Това е поколението бойци 4++. Но това е най-новата версия. Съмнявам се, че някой ще посмее да даде тази последна версия на режима в Киев.

Те ще им дадат остарели версии, с които ние се борим сносно. Най-вероятно Су-35. Такива машини могат да виждат във въздуха и да поразяват цели на разстояние до 180 км. F-16 има оптимален обхват от към 120-130 км. Тоест тук имаме съществено преимущество.

Така че мисля, че даже и да се появят такива самолети, има с какво да се борим с тях.

Нова фаза на спора сред НАТО и Русия

Но най-важното са водачите. Преди съвсем година Украйна изпрати свои водачи - приключили 5-и курс на редица летателни школи в страната на Запад, с цел да се учат да пилотират разнообразни натовски самолети.

Към тях могат да се причислят и така наречен „ доброволци “ от офицерите на НАТО, на които е подредено да влязат във война, като скрият същинската си служба и действителен статус.

Уж пишат за напуснали летци, сякаш ги уволняват. Разбира се, всичко това е небивалица. Но в Украйна те се водят като доброволци от задграничния легион.

„ И тук те работят отдалечено. Да бъдеш хванат е на практика невероятно ".

- Да, само че има и различен миг - това е технологията. Те имат огромен проблем с техници и личен състав по поддръжката. Украинците няма да се оправят с тази задача. Най-вероятно ще би трябвало да включат НАТО.

Тоест поляци, румънци и други представители на Източна Европа, които са въоръжени със самолетите F-16. По разпореждане на Вашингтон водачите на тези страни ще бъдат принудени още веднъж да изпратят там механически личен състав под прикритието на доброволци.

" Това към този момент ще е открита война на НАТО против Русия. Засега НАТО се сдържа и споделя, че ние единствено поддържаме, не водиме война. И тук ще им бъде доста мъчно да потвърдят, че „ не водят война ", съобщи специалистът.

- От къде ще изхвърчат тези самолети? В края на краищата, в случай че те се намират на украинските летища, тогава няма да е елементарно, несъмнено, да ги открием и да ги свалим с ракети или дронове, само че е допустимо. Има ли възможност да поемат подобен риск?

- Да, вярно казахте. Нашите Върховен касационен съд имат такива станции, че могат да видят до Франция. Точки за политане, кацане и политане на самолети.

Ние можем да предадем такава информация на нашите ударни средства за заличаване на тези самолети и крилати ракети, в случай че тези самолети се намират на територията на Украйна. И те може би са там. Но най-вероятно това ще бъдат два самолета на летището, не повече. Тоест съсредоточено.

Те могат също по този начин да приспособяват елементарни автомагистрали и скоростни пътища като писти. Има да вземем за пример едно село, където е дислоциран батальонът за поддръжка на летището. Всичко това е маскирано като село, колхоз и селско стопанство. Самолети изхвърчат и кацат през нощта.

Но, наблягам, ние сме в положение да изправим всяка дегизировка и сме в положение да я унищожим. Що се отнася до Полша и Румъния, считам, че ние ще бъдем длъжни да нанесем удари по тези бази, даже в случай че това е територия на НАТО.

НАТО ни удря - НАТО ни афишира война де факто.

Доставки на F-16, бомби и съветски отговор

Ами фамозните им управляеми бомби? Засега не виждаме такова интензивно потребление на тях. Министерството на защитата, в случай че не се неистина, съобщи, че са свалени няколко бомби. Ние, доколкото разбирам, най-сетне започнахме интензивно да ги използваме. Колко рискови са тези оръжия и дали доставката на американски самолети ще улесни потреблението им?

- Знаете ли, казусът с тези бомби е, че GPS системата, с която се насочват, има обсег към 40 км и акуратност 7-10 м. Това в действителност е доста съществено.

Но аз имам вяра, че нашите противовъздушни ракетни системи с огромен обхват могат да обезвреждат даже F-16 или някои други, преди тези бомби да бъдат употребявани.

А фактът, че Украйна понижи броя на ударите, се дължи на понижаване на броя на самолетите. Дори макар обстоятелството, че МиГ-29 към този момент е доставен на Украйна. Нашите РЕБ системи работят добре против тези бомби. И вместо едни предмети удрят други.

Когато американците схванаха, че в действителност заглушаваме GPS сигнала, който е нужен за точна бомбардировка, те прекратиха потреблението на тези бомби. Това се дължи на първо място на работата на нашата система за противовъздушна защита и системи за радиоелектронна битка.

А нашите крилати бомби? Те, както разбирам, се управляват от ГЛОНАСС?

— Да, нашите работят по ГЛОНАСС.

- А те могат да " заглушат " ГЛОНАСС на тази територия?

„ Всичко зависи от това по какъв начин действаме. Не е належащо да употребявате единствено ГЛОНАСС. Има и други системи за ориентиране. Ако използваме интегрирана система за ориентиране, тогава без значение от разстройствата ще можем да поразяваме цели.

По образеца на Артьомовск (Бахмут) и Авдеевка там са употребявани бомби с тегло 500 кг и 1,5 т. Използвана е сходна система. Заменихме опашките си с такива, които разрешават на бомбите ни да се плъзгат. В същото време самите бомбардировачи не е належащо да навлизат в зоната на покритие на Противовъздушна отбрана.

Точността на провалянето е доста висока, разрушителната мощ е пагубна. а в случай че инсталираме същите устройства на обемни детониращи бомби, вакуумни?

Когато газът тече непосредствено в убежището, вътре, където се намира личният състав, през вентилационния блок и експлодира вътре? Вярвам, че това доста ще промени обстановката на фронта.

Нека ви припомня думите на президента Владимир Путин, който сподели: „ Ние още не сме почнали да водиме война “. Ето, мисля, че това ще са първите звънчета. Кога ще стартираме да използваме тези бомби много интензивно.

- Предполагам, че това е аналог на " Солнцепек ", единствено че неведнъж по-мощен?

- Абсолютно. Голям обсег и огромна мощ. " Солнцепек " има обхват от пет километра. Обсегът на новите снаряди и ракети е 10 км. Въпреки че има доказателства, че още повече. Точността е най-висока.

Нищо чудно, че американците непосредствено обявиха, че ще желаят " Солнцепек " да бъдат неразрешени, защото те са оръжия за всеобщо поразяване. Това са цялостни нелепости.

Те просто няма какво да опълчват на това оръжие. Това допуска, че имаме в действителност неповторимо средство за заличаване.

Надяваме се, че нашите въздушно-космически сили ще употребяват допустимо най-вече крилати бомби и тяхното произвеждане ще бъде обезпечено в нужното количество. Защото оръжието е в действителност извънредно и е способно да нанесе доста сериозен удар на врага. Благодаря Ви доста!

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР