Украйна е де факто в НАТО, но очакваме силен и

...
Украйна е де факто в НАТО, но очакваме силен и
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е де факто член на НАТО

Украйна е де факто в НАТО, само че чакаме мощен и явен сигнал от срещата на върха във Вилнюс такава покана за участие да бъде осъществена допустимо най-скоро. Това съобщи украинският водач Зеленски в навечерието на форума. Той удостовери, че ще участва на срещата и ще организира значими съвещания и разисквания.

 
Украйна е в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, която може да бъде тъкмо това, от което нашата страна, целият алианс и световната сигурност имат потребност. Работим извънредно интензивно тези дни. По-активно от всеки път... Всеки водач, всяка страна схващат какво става. Дори и да се изричат разнообразни позиции, ясно е, че Украйна заслужава да бъде в НАТО. Не в този момент, тъй като се води война. Но би трябвало да получим явен сигнал тъкмо в този миг.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Зеленски добави, че на срещата във Вилнюс ще бъде разисквано и даването на още оръжия на Украйна във войната ѝ с Русия. От там, по думите му, може " да дойдат положителни вести, що са отнася до въоръжението ".

 
Реалността във връзка с сигурността на източния фланг на НАТО зависи от Украйна. Украйна де факто към този момент е в Алианса. Нашите оръжия са оръжията на Алианса. Нашите полезности са това, в което Алиансът има вяра. Нашата защита е самият детайл от формулата за Европа, която я прави обединена, свободна и мирна. Вилнюс би трябвало да удостовери всичко това. Все още работим върху формулировката, върху съответните думи на такова удостоверение. Работим, с цел да създадем логаритъма за приемане на покана за участие допустимо най-ясен и бърз.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Лидерите от НАТО ще се съсредоточат върху изразяването на поддръжка за Украйна, до момента в който тя се пази от агресора Русия, върху последователното приближаване до пълноправното участие, само че без действително присъединение, и гаранции за сигурност след края на войната.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР