Украйна е атакувала няколко обекта в Русия и незаконно анексирания

...
Украйна е атакувала няколко обекта в Русия и незаконно анексирания
Коментари Харесай

Украйна атакува с дронове цели в Русия и незаконно анексирания Крим

Украйна е атакувала няколко обекта в Русия и нелегално анексирания Кримски полуостров с дронове и ракети, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на осведомителна организация РБК-Украйна.

Според РБК-Украйна една от целите на дроновете е била цех за самолети в Казан, в който се сглобяват и ремонтират стратегическите бомбардировачи " Туполев " 22М и 160М. Заводът се намира на близо 1000 км от следените от Украйна територии.

Съобщава се за няколко детонации наоколо до завода. Според съветското министерство на защитата безпилотен летателен уред от самолетен вид е бил прехванат над република Татарстан.

Според украинската медия друга офанзива е била ориентирана към радарна станция покрай град Ковилкино в република Мордовия, на към 600 км от границата с Украйна. Руското министерство на защитата оповестява, че офанзивата с дронове е била отблъсната.

Местни източници оповестяват, че са чули гърмежи рано тази заран на военното летище покрай Джанкой на Кримския полуостров.

Според украински източници две ракети ATACMS са паднали на земята. Твърди се, че са били унищожени съветски зенитно-ракетни комплекси С-400, в това число радарно съоръжение и няколко пускови установки. Според украинска информация няколко съветски бойци са починали или са били ранени.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР