Украйна днес уволни заместник-главния инженер на окупираната от Русия Запорожка

...
Украйна днес уволни заместник-главния инженер на окупираната от Русия Запорожка
Коментари Харесай

Украйна уволни инженер от Запорожката АЕЦ и го обвини в колаборация с Русия

Украйна през днешния ден уволни заместник-главния инженер на окупираната от Русия Запорожка АЕЦ и го упрекна в колаборация със силите на Москва и измяна, съобщи Ройтерс, като се базира на украинския държавен нуклеарен оператор " Енергоатом ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8405
Изявлението на украинската компания беше оповестено ден откакто Русия заяви, че е повишила инженера Юрий Черничук в шеф на централата в Югоизточна Украйна.

Русия през вчерашния ден заяви за покачването, откакто Киев преди време разгласи, че предходният началник на централата е бил похитен от съветските управляващи.

Според Украйна предходният шеф Игор Мурашов е бил похитен през октомври от съветски сили, до момента в който пътувал към централата. След това той беше освободен, откакто съветската телевизия излъчи видеозапис, на който той признава, че " е общувал с украинското разузнаване ". МААЕ заяви, че след това му е било разрешено да се върне при фамилията си на територия под украински надзор.

Скоро по-късно украинският нуклеарен оператор " Енергоатом " заяви, че шефът на " Енергоатом " Петро Котин поема ръководството на централата, и прикани чиновниците ѝ да не подписват никакви документи с съветските окупатори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР