Украсяват Пловдив за предстоящите коледно-новогодишни празници. Най-голямата открита ледена пързалка

...
Украсяват Пловдив за предстоящите коледно-новогодишни празници. Най-голямата открита ледена пързалка
Коментари Харесай

Украсяват Пловдив за предстоящите коледно-новогодишни празници

Украсяват Пловдив за идните коледно-новогодишни празници.

Най-голямата открита ледена пързалка на Балканския полуостров ще чака феновете на фигурното пързаляне. Организаторите я слагат на повърхност от 1500 кв. м., като са подготвили 700 чифта кънки. При удобни метеорологични условия ще бъде открита в края на месец ноември и ще работи всеки ден от 10 до 22.00 часа чак до края на януари. Събота и неделя ще се оферират безвъзмездни образования за деца. Влизането на ледената пързалка ще бъде на съответни часове по график, като всяка сесия ще трае по 90 минути.

Вече стартира построяването и на дървената сцена на пл. „ Стефан Стамболов “, където ще бъде затрупан фонтанът с пеликаните, с цел да се постави по традиция голямата коледна елха. Тя е висока 13 метра и има над 4 хиляди зелени клонки. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в гр. Раковски. Пловдивската елха е към 1 звук тежка, а дружно с украсата – 1.5 тона. Елхата се издига на пръстени, като всеки пръстен е висок над 70 см. Успоредно с монтажа върви и украсяването. Декорацията е от хармонично ситуирани дребни, междинни и огромни звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата ще има жилков гирлянд, който вечер и през нощта ще свети в студена светлина. Студена светлина ще има и в долната част на елхата, на към метър от основата й. Останалата част от елхата ще свети вечер и през нощта в топъл колорит. За върха се планува мигаща блиц светлина.

Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени в първите дни на месец декември, като това ще бъде предшествано от музикална стратегия и обилни фойерверки.

За коледното въодушевление сигурно и ще способства и празничната светлинна декорация, която екипи на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ към този момент инсталират в разнообразни централни елементи на града.

45 бели, сини и червени коледни камбанки ще грейнат на Главната улица. По бул. „ Цар Борис III Обединител “ се инсталират 24 коледни дъги, а други 28 – по бул. „ Васил Априлов “ от колелото на Централна гара до „ Пещерско шосе “. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР