Украинците, пристигащи в Полша, отново станаха повече от своите сънародници,

...
Украинците, пристигащи в Полша, отново станаха повече от своите сънародници,
Коментари Харесай

Пристигащите в Полша украинци, са повече от тези, които се връщат в родината си

Украинците, идващи в Полша, още веднъж станаха повече от своите сънародници, които се връщат в родината си, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това обръща наклонност, следена от над един месец.

Вчера 27 500 души са влезнали от Украйна в Полша. Границата в противоположната посока са минали 24 400 индивида, заяви през днешния ден полската гранична защита.

Тя е записала в сряда 26 300 пристигнали в Полша и 23 500 върнали се в родината си украинци - данни, сходни с тези от понеделник и вторник.

Тенденцията се обърна в миг, когато съветските въоръжени сили не престават да бомбардират огромните украински градове, а разрушаването на няколко огромни предприятия като петролната рафинерия в Кременчук остави хиляди хора без работа, сподели за Агенция Франс Прес Наталия Панченко, ръководителката на украинската организация в Полша " Евромайдан Варшава ".

В началото на съветската инвазия на 24 февруари голям брой украинци влязоха в Полша. Броят на идващите доближаваше до 140 хиляди дневно, преди да стартира да понижава. От 10 май броят на връщащите се в родината си украинци бе по-голям от този на техните сънародници, преминаващи границата в противоположна посока, сподели за Агенция Франс Прес говорителката на полската гранична защита Анна Михалска. По нейни данни едвам 9 % от украинците, влизащи в Полша, споделят, че бягат от войната, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР