Украинците отбелязват днес първата годишнина от освобождението на град Буча

...
Украинците отбелязват днес първата годишнина от освобождението на град Буча
Коментари Харесай

Украйна отбелязва първата годишнина от освобождението на град Буча от руска окупация

Украинците означават през днешния ден първата годишнина от освобождението на град Буча от съветска окупация, заяви Ройтерс. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Киев в никакъв случай няма да елементарни на виновните за осъществяването на хипотетичните зверства там.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10048
В края на март предходната година украинските сили си върнаха контрола над градовете Буча и Ирпин, ситуирани на северозапад от Киев, откакто съветските сили се отхвърлиха от опита си да завладяват столицата.

Международни следователи в този момент събират доказателства в тези градове и на други места, където съгласно Киев съветските войски са направили огромни зверства. Москва отхвърля обвиняванията. След като Украйна си върна контрола над Буча, по целия свят бяха излъчени потресаващи фрагменти на трупове по улиците на града.

Руската окупация на Буча продължи 33 дни, вследствие на което починаха над 1400 души, включително 37 деца, заяви Киев.

Очаква се по-късно в Буча, столично предградие, което в този момент е постоянно посещавано от задгранични водачи, да се проведат възпоменателни прояви по случай годишнината.

Сраженията обаче не престават с цялостна мощ в източната и южната част на Украйна, където съветските сили държат обширни територии, завзети след нахлуването им през февруари предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР