Украинците отбелязаха 32-ата годишнина от обявяването на независимостта сив условия

...
Украинците отбелязаха 32-ата годишнина от обявяването на независимостта сив условия
Коментари Харесай

Жители на Киев разгледаха унищожена руска военна техника на Деня на независимостта

Украинците означиха 32-ата годишнина от оповестяването на независимостта сив условия на война. Не бяха проведени обилни тържества, за това пък жителите на Киев посетиха с интерес открита галерия на унищожени съветски военни машини. 41-годишният Олександър Коломиец беше измежду тези, които разгледаха изложената военна техника.
Аз персонално осъзнах тази битка. Желанието на хората да изградят самостоятелна, мощна, процъфтяваща страна става все по-ясно. Надявам се, че ще успеем. Има моменти, в които се усещаме потиснати, само че в моменти като днешния, на централната улица с всички тези военни машини, виждаме, че можем да реализираме тази победа.
Олександър Коломиец

На столичния площад " Независимост " беше отдадена респект и на украинците, починали по време на продължаващата инвазия. Портрети на бойци и стотици флагове извършиха центъра на Киев.
Дойдох да отдам респект на моя брат по оръжие, на моя другар, който беше погубен, и на тези безчет братя по оръжие, които починаха, с цел да честваме този ден.
Максименко Юрий, украински военнослужещ

На 24 август 1991 година, в хода на разпадането на Съветския съюз, Украйна афишира своята самостоятелност. Тя става един от учредителите на Общността на самостоятелните страни. На 1 декември същата година референдум утвърждава с огромно болшинство независимостта на страната. Съветският съюз публично стопира да съществува на 25 декември 1991 година и суверенитетът на Украйна е приет от интернационалната общественост.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР