Украинците не могат да се справят сами, а за съжаление

...
Украинците не могат да се справят сами, а за съжаление
Коментари Харесай

Ген. Аню Ангелов: До 10 дни Киев ще е в ръцете на руснаците. Русия ще разруши този град

" Украинците не могат да се оправят сами, а за жалост са сами. Те водят война сами, макар че има доставки на въоръжение.... Унищожаването на украинската нация и унищожаването на страната Украйна е задачата на Путин ".

Това зави пред БНР ген. Аню Ангелов, министър на защитата на България в интервала януари 2010 - март 2013 година.

Очакванията му са блокада на Киев и на Харков:

" В разследване на предизвестието на Министерството на защитата на Русия може популацията да напусне града, само че не и тези, които се занимават с защитата му ".

По думите на ген. Ангелов, с цел да превземе Киев, Русия би трябвало да унищожи този град:

" Разрушавайки този град, което ненапълно стартира, в последна сметка Киев евентуално до 10 дни ще е в ръцете на руснаците....Ако Киев падне е допустимо и цяла Украйна да бъде завзета от съветските войски. Тогава НАТО ще граничи към този момент с Русия - това са четири страни, Румъния, Словакия, Унгария, Полша и балтийските страни, изключваме България, от време на време ние сами се изключваме ".

Прогнозата на някогашния министър на защитата на България е Украйна да бъде разграничена по модела на Западна и Източна Германия.

Според него, в случай че бомбардировките продължат, няма по какъв начин да има договаряния.

В предаването " 12+3 " ген. Ангелов разяснява промяната на военния министър Стефан Янев с Драгомир Заков:

" Всеки министър би трябвало да носи оставката си в джоба ".

Той дефинира Заков като сръчен посланик, само че изрази неразбиране от думи на новия министър, че архитектурата за сигурност е разрушена и би трябвало да се гради нова:

" Това не го разбрах. Това значи ли, че НАТО и Организация на обединените нации са разрушени. Какво значи, че поради нашествието на Русия в Украйна е разрушена архитектурата за сигурност? Това значи, че е допустимо той да повтори някои неточности на ген. Янев. По отношение на единната отбранителна политика в НАТО е задействан първи стадий от проектите за защита - България и Румъния имат обособен проект за защита. Този проект би трябвало да се извършва. Той е одобрен от българската страна. Доколкото разбрах от изявление на Корнелия Нинова, Янев се е опитал да го задейства, само че не са му дали опция. Явно ролята на Българска социалистическа партия в тази коалиция е доста огромна ".

Ген. Ангелов акцентира, че първият стадий от проекта на НАТО включва разполагане на части от силите за бързо реагиране на Алианса в страните.

По думите му " Продължаваме промяната " " се усеща слаба и черпи поддръжка от другите партии, които са в обединението ":

" Това ще става, без значение кой е министър на защитата.... Познавам и Тодор Тагарев и знам за какво Българска социалистическа партия е срещу него ".

Като голяма изненада дефинира ген. Ангелов информацията, че прокуратурата е уличила български военачалник от запаса, взел участие в задачи отвън България, работил в Министерство на защитата, разполагал с достъп до класифицирана информация, касаеща Европейски Съюз и НАТО, който от 2016 година до момента е предавал информация, представляваща държавна загадка, на консултант в посолството на Руската федерация.

" И в този момент ще срещнете запасни генерали, офицери и сержанти, които поставят знак за тъждество сред Путин и Русия. Има доста такива, тъй че този военачалник може да не е единствено един ", разяснява още той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР