Украинците на възраст между 25 и 60 години, живеещи в

...
Украинците на възраст между 25 и 60 години, живеещи в
Коментари Харесай

Киев планира мобилизация на още 500 000 мъже, министър покани и живеещите в чужбина

Украинците на възраст сред 25 и 60 години, живеещи в Германия и в други страни, които са годни за военна работа, ще бъдат помолени да се явят в центровете за набиране на военнослужещи, сподели Умеров в коментар, представен през вчерашния ден от немски медии, измежду които вестник " Билд ", телевизия " Велт " и " Политико ".

Министърът съобщи, че насочва " покана ", само че даде да се разбере, че ще има наказания, в случай че някой не се съобрази с това искане. " Все още обсъждаме какво би трябвало да се случи, в случай че те не дойдат непринудено ", добави той.

Украинските военни биха желали да активизират още 450 000 до 500 000 военнослужещи, с цел да отхвърлен съветските войски, само че изискванията на финансовата и политическата рамка към момента не са изяснени. Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова мобилизацията " сензитивен въпрос ".

Умеров съобщи, че в тази ситуация е значима справедливостта. В бъдеще на засегнатите би трябвало да е ясно авансово по какъв начин ще бъдат подготвени и екипирани, къде и по кое време ще служат и по кое време ще бъдат освободени. Въпреки възбраната доста украински мъже са отпътували за чужбина преди вероятно да получат призовки за военна работа.

Същевременно президентът Володимир Зеленски съобщи, че Киев от ден на ден разчита на дронове от всевъзможен тип в отбраната си против съветското навлизане, съобщи ДПА.

" Това е явен приоритет на страната и съответен метод за отбрана на живота на нашите воини ", сподели Зеленски в снощното си видеообръщение.

По думите му той е взел участие в консултация с държавното управление и военните в Киев за това какви дронове има на склад и какви са нужни на фронтовата линия.

" Логистиката ще бъде ускорена ", сподели украинският президент. Според Зеленски се работи и по възстановяване на успеваемостта на дроновете от всевъзможен мащаб, чието значение набъбна доста през продължаващата съвсем 22 месеца война.

Украинските и съветските военнослужещи употребяват дребни дронове с камери, с цел да следят всяко придвижване на съперника на бойното поле. Такива летателни апарати могат също по този начин да пускат и дребни заряди с гърмеж над танкове или противникови окопи.

Украинците ги употребяват, с цел да компенсират частично своите намаляващи ресурси от артилерийски муниции, само че Москва разполага с доста ефикасна технология за заглушаване на електрониката на вражеските дронове.

В същото време съвсем всяка нощ Русия обстрелва украински градове с дронове иранско произвеждане, които в края на полета си би трябвало да се разбият в задачата със заряд с гърмеж.

Украйна доразвива своите дронове, осигурявайки им по-голям обхват на деяние. Досега обаче вредите, които те нанасят при набези против цели в Русия, са лимитирани, отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР