Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза след заседание на Съвета

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза след заседание на Съвета
Коментари Харесай

Германия търси системи Пейтриът за Украйна

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели след съвещание на Съвета Украйна-НАТО, че германското държавно управление има намерение да провежда търсене на системи за противовъздушна защита " Пейтриът " които могат да бъдат трансферирани на украинската войска, цитира думите му Би Би Си.

В четвъртък Кулеба дойде в Брюксел, където НАТО празнува 75 години от основаването на Алианса. Той сподели, че главната цел на визитата му е била да убеди съдружниците на Украйна да доставят повече Противовъздушна отбрана системи " Пейтриът "  за отбрана на украинските градове от съветските ракетни офанзиви.

Според Кулеба, в отговор на неговото искане, Германия " като ръководител на обединението за противовъздушна отбрана инициира неотложен разбор на всички батерийни системи " Пейтриът " и други системи за противовъздушна защита, налични освен измежду съдружниците, само че и в света, и какво може да се направи и по какъв начин може бъдат доставени тези акумулатори в Украйна, " цитира думите му " Интерфакс " -Украйна.

Ръководителят на украинското външно министерство сподели, че по време на визитата е провел 15 двустранни срещи. " И всички тези диалози започнаха по този начин: " Извинявам се, че в този момент ще изям мозъка ви с лъжица, само че е време да вземете решение ", означи Кулеба.

" Днес нашите сътрудници изживяха шоково положение, което ще ги накара да погледнат по друг метод на този проблем и да произведат резултат ", сподели още министърът.

" Извиних се, че скапах празничното въодушевление - рождения ден на НАТО. Но усетих, че е належащо да потопя сътрудниците си в суровата действителност на жителите на Харков, Одеса и Лвов. Тези министри, които са били в Украйна и са чули системата за противовъздушна защита, реагират по друг метод от тези, които не са били там и са чували и виждали единствено това, което се случва в новините, " е декларирал Кулеба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР