Украинският външен министър Димитро Кулеба е разговарял с премиера Кирил

...
Украинският външен министър Димитро Кулеба е разговарял с премиера Кирил
Коментари Харесай

Остана ли Кулеба доволен от срещите в парламента

Украинският външен министър Димитро Кулеба е разговарял с премиера Кирил Петков за военна помощ за Украйна. Това заяви външният министър Теодора Генчовска. Тя изясни, че тематиката е била наранена от депутатите на външна комисия, като ГЕРБ и Демократична България са показали причини за своите оферти страната ни да изпрати оръжие на Украйна. 

„ Доволен съм от срещите с вашия външен министър, министър председател и президент. Дали ще получим военна помощ от България, това зависи от политическата полемика в Народното събрание, до тогава ще се бием с каквото имаме ”, съобщи министърът на външните работи на Украйна.

„ България е направила в действителност доста за европейската интеграция, вие се отнасяте доста добре с нашите бежанци, а това е нещо, което ценим ”, съобщи Кулеба и добави: „ Вземаме поради вашата вътрешнополитическа обстановка и по отношение на военната помощ, оставяме това решение на Народното събрание на България ”, посочи дипломатът.

„ Но дано подчертая още един път: тези, които не желаят, които се двоумят, които приказват против доставките на оръжия и военно съоръжение за Украйна, те на процедура поддържат съветската експанзия, избиването на наши жители ”, сподели украинският министър на външните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР