Украинският президентът Владимир Зеленски подписа указ за налагане на икономически

...
Украинският президентът Владимир Зеленски подписа указ за налагане на икономически
Коментари Харесай

Украйна наложи тежки санкции на най-богатата рускиня

Украинският президентът Владимир Зеленски подписа декрет за налагане на стопански наказания против най-богатата жена в Русия Татяна Бакалчук, основателката на онлайн магазина Wildberries, заяви " Интерфакс-Украйна ".

Освен съветските Wildberries, под глобите попадат и подразделенията на компанията в Украйна, както и в Полша, Армения, Беларус, Киргизстан и Казахстан. Ограниченията засегнаха и редица организации, свързани с Донецката национална република и Крим. Всички активи на тези компании са блокирани, неразрешен им е пренос на запаси, полети и превоз през територията на Украйна, наложена е възбрана за трансфер на технологии и права на интелектуална благосъстоятелност върху тях, както и възбрана за евакуиране на капитал от територията на Украйна.
Коя е Татяна Бакалчук?



Основателката на онлайн магазина Wildberries Татяна Бакалчук стана най-богатата жена в Русия през февруари тази година. От началото на годината тя е спечелила 443 милиона $, увеличавайки положението си до 9,53 милиарда $. Това надвишава цената на активите на Елена Батурина, която бе най-богатата рускиня от 2004 година насам.

Бакалчук измежду 20-те най-заможни хора в Русия и е единствената жена бизнесмен в страната, която влиза в топ 50 на най-богатите хора в историята.

Милиардерката ​​е от корейски генезис, майка на 4 деца и някогашен преподавател по британски език. През 2004 година основава Wildberries със брачна половинка си, до момента в който е в майчинство. Първоначално двойката продава женско облекло от каталозите на Otto и Quelle, само че асортиментът последователно се уголемява и в този момент уеб сайтът предлага огромно многообразие от артикули.

Компанията ѝ прави онлайн търговия в 9 страни от някогашната Оперативно-наблюдателно дело, а десетки милиони клиенти посещават онлайн магазина всеки месец.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР