Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес в обръщение към своите

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес в обръщение към своите
Коментари Харесай

Зеленски: За нас най-ужасни са не ракетите, а оковите. Краят на войната е, когато победим!

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден в послание към своите сънародници по случай 31-та годишнина от независимостта на страната, че когато Русия е нахлула на 24 февруари, Украйна още веднъж се е родила, съобщи „ Ройтерс “.

В авансово записаната тирада, която съответства с навършването на половин година от началото на съветската инвазия, Зеленски сподели, че за Украйна войната към този момент няма да свърши, когато има мир, а когато победи. Ще си върнем анексирания от Русия Крим и окупираните региони на изток, даде обещание той.

„ Една нова нация се появи на този свят в 4 ч. сутринта на 24 февруари. Тя не се роди, а се роди още веднъж. Нация, която не плака, не викам, не се изплаши. Нация, която не избяга, която не се съобщи. И която няма да не помни “, сподели Зеленски във връзка националния празник на Украйна.

44-годишният украински президент произнесе своята тирада, облечен в трансформиралата се в негова запазена марка военна униформа, пред паметника на независимостта на Майдана в центъра на Киев. Улиците в центъра на украинската столица са извънредно пусти тази заран, след дни на предизвестия, че Русия може да нанесе удари по огромни градове в дните към годишнината от независимостта.

Вижте цялата тирада на президента Зеленски:



Зеленски акцентира твърдата позиция на Украйна против какъвто и да било компромис, който би разрешил на Русия да завоюва териториални придобивки, в това число в южните и източни региони на страната, окупирани през последните шест месеца.

„ Ние няма да седнем на масата за договаряния от боязън, с ориентирано оръжие към главите ни. За нас най-ужасни са не ракетите, самолетите или танковете, а веригите. Не окопите, а оковите “, сподели украинският президент. Той се зарече, че Украйна ще си върне изгубените територии в индустриалния район Донбас в източната част на страната, както и Кримския полуостров, анексиран от Русия през 2014 година

„ Какво ще значи за нас завършек на войната? Преди казвахме – мир. Сега споделяме – победа “, посочи Зеленски.

Украинският президент даде обещание страната му да се бори до дъно без никакви отстъпки или взаимни отстъпки.

„ Ние ще се бием за нашата земя до дъно. Справяме се добре през първите шест месеца. Тежко е, само че ние стиснахме юмруци и се борим за нашата орис “, сподели Зеленски.

„ За нас Украйна е само цялата страна – всичките 25 области, без отстъпки и без взаимни отстъпки. Няма да преговаряме с терористи “, акцентира украинският президент.

Украинците се готвят за продължителна война и тежка зима с дефицит на енергоносители, откакто техните сили отблъснаха съветската войска от Киев при започване на така наречен от Москва „ специфична военна интервенция “ и по този метод предотвратиха рухването на столицата, отбелязва „ Ройтерс “. Според западни военни източници съветските елементи означават прочут прогрес в своята атака в Източна и Южна Украйна, като съпоставят водените боеве с бавните и кръвопролитни борби от Първата международна война.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР