Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че украинското знаме ще

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че украинското знаме ще
Коментари Харесай

Зеленски: Украинското знаме ще бъде издигнато отново в Крим

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че украинското знаме ще бъде издигнато още веднъж в окупирания от Русия Крим и това ще възвърне европейските полезности на полуострова и ще постави завършек на религиозното и етническото гонене, заяви ХИНА.

Зеленски приказва по видеовръзка пред първата парламентарна среща на върха на Международната кримска платформа, която се организира в хърватската столица.

Украинският президент съобщи, че Русия, която нелегално анексира Крим през 2014 година, е разрушила икономическите вероятности на полуострова и организира етнически и религиозно стимулирани репресии там. „ Въпреки това украинското знаме ще бъде издигнато в Крим още веднъж. Крим ще бъде освободен и единствено тогава светът ще усети, че войната е свършила, и единствено тогава хората ще могат да се усещат още веднъж в сигурност “, сподели президентът на Украйна “.

„ Нашето съдействие може да промени обстановката. Издигането на украинския байрак още веднъж в Крим значи възобновяване на европейските правила, които вие имате във вашите страни: сигурност, страна на благоденствието, просвета, обучение “, уточни Зеленски.

Той добави, че в битката против съветския агресор страната му се нуждае от военна и финансова поддръжка, както и от наказания против Русия. Той акцентира, че след началото на нашествието светът се е трансформирал в по-жестоко място, в което Русия може да провокира апетит, като попречва свободното мореплаване и стопира износа.

Международната кримска платформа беше публично открита на учредително заседание в Киев на 23 август 2021 година, където беше призната и взаимна декларация. Тогава в срещата участваха 47 държавни представители на равнище президенти, държавни ръководители, ръководители на парламенти и министри от страни-членки на Европейски Съюз, НАТО, Съвета на Европа, Г-7 и други

В днешната среща в Загреб вземат участие 53 делегации от 42 страни, в това число председателката на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР