Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не изключва възможността разбилият

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не изключва възможността разбилият
Коментари Харесай

Зеленски не изключва възможността разбилият самолет да е улучен от ракета

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че не изключва опцията разрушилият се оня ден в Иран украински аероплан да е бил изумен от ракета, съобщи Асошиейтед прес.

" Хипотезата за ракетата не се изключва, само че досега тя не е доказана ", написа Зеленски в пост във Facebook. Президентът още веднъж прикани всички интернационалните сътрудници и изключително Съединени американски щати, Англия и Канада да дават данни и доказателства, свързани с злополуката. Той разгласи също, че възнамерява да разиска този следобяд следствието на злополуката с американския държавен секретар Майк Помпейо.

При злополуката в сряда починаха всичките 176 души на борда. Сред жертвите има жители на Иран, Канада, Украйна, Швеция, Афганистан, Германия и Англия.

Западни водачи споделиха през вчерашния ден, че самолетът наподобява е бил непреднамерено улучен от ракета " земя-въздух " край Техеран единствено часове откакто Иран изстреля балистични ракети по две американски бази в Ирак, отмъщавайки за убийството на основен военачалник при американски въздушен удар.

Иранските управляващи отхвърлиха версията за ракетната офанзива, само че поканиха американската организация, проверяваща сходни произшествия, да се включи в следствието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР