Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че България отказва да предостави

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че България отказва да предостави
Коментари Харесай

РИА Новости: България отказва да помогне на Украйна с оръжие

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че България отхвърля да даде оръжие на Украйна като помощ . Така РИА " Новости " разяснява визитата на украинския президент Володимир Зеленски в София.

Зеленски съобщи, че е разговарял с българския президент Румен Радев и той е изразил мнението си по отношение на помощта за защитата на Украйна.

По думите му той и българският държавен глава имат разнообразни визии за нещата .

Той сподели, че Радаев не може да допусне да има понижаване на въоръжението в българската войска, което е една от аргументите да не предава оръжие на Киев.

Зеленски добави, че искрено е споделил на българския президент, че оръжията им няма да са задоволителни при положение, че " Украйна падне и Русия продължи ".

Преди това заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Игор Жовква заяви, че Зеленски и българският министър председател Николай Денков са подписали в София взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна .

РИА " Новости " прави и едностранчив преглед на мненията в българските обществени медии. Акцентът е подложен на рецензиите на визитата на Зеленски в София и се пропущат мненията на поддръжка на битката на украинския народ против съветската експанзия.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО по отношение на доставките на оръжие за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че всеки товар, съдържащ оръжия за Украйна, би бил законна цел за Русия. Руското външно министерство съобщи, че страните от НАТО си " играят с огъня ", като доставят оръжия на Украйна.

Кремъл съобщи, че изпращанет на оръжия в Украйна от Запада не способства за триумфа на руско-украинските договаряния и ще има негативен резултат. Лавров съобщи също по този начин, че Съединени американски щати и НАТО са директно забъркани в спора в Украйна, " в това число освен посредством доставка на оръжия, само че и посредством образование на личен състав... на територията на Обединеното кралство, Германия, Италия и други страни ".

На 24 февруари 2022 година съветският президент Владимир Путин съобщи, че е взел решение за осъществяване на специфична военна интервенция за отбрана на Донбас в отговор на молба за помощ от страна на ръководителите на ЛНР и ДНР.

Решението за осъществяване на интервенцията провокира нови наказания против Русия от страна на Съединени американски щати и техните съдружници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР