Украинският президент Володимир Зеленски в четвъртък подчерта необходимостта от по-активен

...
Украинският президент Володимир Зеленски в четвъртък подчерта необходимостта от по-активен
Коментари Харесай

Зеленски: Санкциите срещу Русия блокират терора

Украинският президент Володимир Зеленски в четвъртък акцентира нуждата от по-активен отговор на всеки случай на заобикаляне на глобите от Русия. Това като той в нощното си видеообръщение към нацията, представено от " Укринформ ".

Според Зеленски, украинските управляващи не престават да поддържат връзка с партньорите си по отношение на глобите против Русия - техният цялостен резултат.

" Блокирането на методите, по които Русия заобикаля глобите, е буквално блокиране на терора. Благодарен съм на всички сътрудници, които схващат това, и на всички по света, които ни оказват помощ в тази работа ", сподели той.

Той добави, че всички дипломатически представители на Украйна би трябвало да усилят напъните си, с цел да подсигуряват, че партньорите на Украйна реагират по-активно на всеки случай на заобикаляне на глобите от страна на Русия.

" Това не е просто нереален въпрос - става въпрос за това по какъв начин една терористична страна създава оръжия, в това число ракети. Всички руски ракети имат десетки сериозни съставни елементи, произведени в чужбина, доста от тях от компании от свободния свят.

Днес ръководителят на външното разузнаване Службата на Украйна Александър Литвиненко направи отчет за това. Това са ясни обстоятелства ", сподели Зеленски.

През първите 10 месеца на 2023 година западни компании са доставили сериозни съставни елементи на стойност 2,9 милиарда $ на Русия - продукти от повече от 250 западни компании са открити в проби от унищожени или хванати съветски оръжия. Това се сподели в отчет на групата " Йермак-Макфол ", която създава рекомендации по отношение на глобите против Русия, оповестен ден по-рано. 

В отчета се показва също, че вносът на машини с цифрово ръководство в Русия през януари-октомври 2023 г. се е нараснал с 33% спрямо интервала преди глобите и е възлизал на 292 милиона $.

Киевското учебно заведение по стопанска система, което взе участие в проучването, заяви, че в съветската военна техника са открити съвсем 2800 непознати съставния елемент, в това число в хиперзвуковите ракети " Кинжал ", които Москва употребява за въздушни удари по Украйна.

" Всъщност 95% от всички елементи, открити в съветските оръжия на бойното поле, са доставени от производители в съюзническите страни, като 72% се падат единствено на основани в Съединени американски щати компании ", се споделя в изследването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР