Украинският президент Володимир Зеленски уволни трима областни управители, включително ръководителя

...
Украинският президент Володимир Зеленски уволни трима областни управители, включително ръководителя
Коментари Харесай

Зеленски уволни областните управители на Луганск, Одеса и Хмелницки

Украинският президент Володимир Зеленски уволни трима регионални шефове, в това число ръководителя на Луганска област Сергей Гайдай, оповестява " Ройтерс ".

Не се показва причина за тяхното премахване, което беше оповестено в " Телеграм " от представителя на държавното управление в Народното събрание.

Управителят на Луганска област Сергей Гайдай постоянно разяснява сражения в своя район в североизточната част на страната, която граничи с Русия. Украинските медии оповестиха, че той ще бъде назначен за дипломат в Казахстан.

" Украинска истина " написа, че слуховете за уволнението на Гайдай са в общественото пространство от януари 2023 година

Зеленски освободи от служба също Максим Марченко, шеф на Одеска област, и Сергей Гамалий, ръководител на регионалната администрация на Хмелницка област в Западна Украйна.
 Зеленски закри съд в Киев и разгласи война на корупцията
Зеленски закри съд в Киев и разгласи война на корупцията

Киевският областен административен съд бе съпоставен с незаконна организация

По-рано тази година Зеленски уволни няколко висши чиновници , обиден от обвиняванията на Запада за Петима регионални шефове бяха освободени или подадоха оставка.

Впоследствие бяха уволнени и петима районни прокурори.

ръководено от Олексий Резников, е упрекнато, че е закупило храна за военните на цени два до три пъти по-високи от тези в питателните магазини в Киев.

Бившият заместник-министър на защитата Вячеслав Шаповалов, който беше уволнен след корупционен скандал и сега е в следствения арест, отхвърли да е направил нарушаване.
 Зеленски уволни основния прокурор и шефа на службите за сигурност
Зеленски уволни основния прокурор и шефа на службите за сигурност

Разследват се доста случаи на връзки сред чиновници и Русия

Шаповалов беше упрекнат в лобиране за контракти за храна на военните на повишени цени. Той е обвинен и в закупуването на бронежилетки, каски и некачествени облекла за военните за над 1 милиард гривни (27,2 милиона долара).

Марченко беше назначен за началник на Одеската регионална държавна администрация през март 2022 година Той е полковник от въоръжените сили. През 2015-2017 година Марченко е пълководец на 24-ти обособен десантно-щурмов батальон " Айдар ", след което управлява 28-ма механизирана бригада.

Сергей Гамалий беше назначен за ръководител на Хмелницката регионална държавна администрация на 3 декември 2020 г . Той зае тази позиция, прехвърляйки се от бизнес средата, в региона на превоза и ресторантьорството. Преди назначението си той в никакъв случай не е работил в държавни органи и не се е занимавал интензивно с политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР