Украинският президент Володимир Зеленски уволни маса посланици на страната в

...
Украинският президент Володимир Зеленски уволни маса посланици на страната в
Коментари Харесай

Зеленски уволни 11 посланици на Украйна, сред тях и този в САЩ

Украинският президент Володимир Зеленски уволни маса посланици на страната в чужбина, откакто инициира лустрация за хора от режима на екс-президента Петро Порошенко , съобщи „ Украински вести “.

Сред отстранените с обособен декрет е и посланикът в Съединени американски щати Валерий Чалъй. Освободени са ръководителите на дипломатическите задачи в Мароко, Аржентина, Уругвай и Чили, Армения, Йордания, ЮАР, Туркмения, Кипър, Виетнам и Камбоджа, а също и тези в Нигерия, Гана, Бенин и Сиера Леоне, Ватикана.

От офиса на президента в Киев оповестиха, че Зеленский счита да смени 12 посланици на страната, като редом с това работи за подбора на новите.

„ Зеленский е доста съдбоносен човек. Ако се наложи, той ще даде заповед за всеобща готовност за отбрана до завършек на всяка педя земя. За него, несъмнено, човешкият живот значи доста, само че има неща, които костват повече “, разяснява съветникът му Микита Потураев, представен от „ Цензор.НЕТ “. Потураев е прочут с това, че по-рано твърдеше, че Русия би трябвало да се назовава Московия, а в Донбас – да се режат глави.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР