Украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредна среща на високопоставени представители

...
Украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредна среща на високопоставени представители
Коментари Харесай

Зеленски свиква извънредна среща на Съвета за национална сигурност и отбрана

Украинският президент Володимир Зеленски привиква изключителна среща на високопоставени представители по сигурността и защитата. Това разгласи неговият представител, представен от Ройтерс.

Сергий Никифоров заяви за срещата във Facebook, откакто Кремъл сподели, че президентът Владимир Путин ще подпише в петък формалните документи, с които ще разгласи анексирането на четири украински области.

„ Президентът Володимир Зеленски на следващия ден привиква изключителна среща на Съвет за национална сигурност и защита на Украйна. Дневният ред и спомагателни елементи ще бъдат оповестени по-късно “, сподели Никифоров.

Освен това Зеленски насочи ново предизвестие към Русия за „ доста недопечен отговор “ от страна на Киев, ако Москва анексира въпросните украински области, оповестява още Българска телеграфна агенция.

В позицията, публикувана от канцеларията на украинския президент след негов телефонен диалог с италианския министър председател, не се загатва нищо за утрешната гала, на която Путин ще подпише документите за анексиране на Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка област.

„ Гласуванията нямат никаква стойност и не трансформират действителността. Териториалната целокупност на Украйна ще бъде възобновена. И нашата реакция на признаването на резултатите ще бъде доста сурова “, предизвести Зеленски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР