Украинският президент Володимир Зеленски спря в Полша и връчи награди

...
Украинският президент Володимир Зеленски спря в Полша и връчи награди
Коментари Харесай

Напрежението продължава: Зеленски мина през Полша , но не се срещна с лидерите ѝ

Украинският президент Володимир Зеленски спря в Полша и връчи награди на двама доброволци, само че не се срещна с публични представители на страната, предадоха Укринформ и Ройтерс. Вчера полският министър-председател Матеуш Моравецки втвърди тона към украинския президент във връзка изявлението му пред Общото заседание на Организация на обединените нации. Причина за напрежението стана разногласието сред двете страни, разразил се поради зърнената търговия. " Никога повече не обиждайте Полша ", обърна се Моравецки към Зеленски.

Късно нощес в Полша Зеленски даде висока оценка на работата на полските жители и доброволците по време на къса спирка в Люблин на връщане към Украйна от публични визити оттатък Атлантика. Той означи в Телеграм, че  " На път за Украйна имах достойнството да отбележа в Люблин напъните на полските жители и доброволци. Бианка Залевска е журналистка, която от 2014 година отразява съветската експанзия против Украйна и популяризира истината за това, което се случва поради нахлуването на съветското зло. През юли 2014 година тя беше тежко ранена, само че не стопира да се бори за положителното. Нейните доброволчески старания избавят живота на доста украинци, в това число на деца, които са превозени за лекуване в детски лечебни заведения в Полша. Благодарим ѝ за това! ", се споделя в обявата.

Президентът Зеленски похвали и Дамян Дуда, доктор от избавителната работа, началник на непринуден медицински екип, който е и част от преподавателския състав на университета " Мария Кюри-Склодовска " в Люблин. " Всички провокации по общия ни път са нищо спрямо обстоятелството, че сред нашите нации има такава мощ ", заключи Зеленски и награди двамата доброволци с орден " Княгиня Олга " II степен, както и с медал " За заслуги " III степен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР